Sizin için Gezdik: 6 Güncel Sanat Mekanı

Zeynep Bilgihan, 3/4/15

Evet, Ankara’da onca güzel etkinlik, onca değişik gösteriler oluyor peki ama nerede? Benim gibi daha çağdaş, yenilikçi ve farklı şeyler arıyorsanız, bu tarz gösterileri bulabileceğiniz değişmeyen belli başlı yerler var. İşte bunlardan bazıları…

AAEAAQAAAAAAAAS0AAAAJGIxZmJhYWQzLWZhNDctNDAzMS04NTMxLTIwMDk4Y2E3YjdhNg

1. Cermodern: Eski vagon tamirhaneleri ve cer atölyelerinin restorasyonuyla 2010 yılında açılan Cer Modern, çağdaş müze mimarisinin Ankara’daki tek örneği denilebilir. Benim Ankara’da kişisel olarak en beğendiğim, en estetik bulduğum sanat merkezi. Mimarisi, peyzajı, ev sahipliği yaptığı sergileri, konserleri ve organizasyonları ile tam bir modern sanat merkezi. Benim önerim ise Cafemodern’de bir şeyler içmeden sakın ayrılmayın!

galeri_soyut_019

2. Galeri Soyut: 1990’da ilk Kızılay’da açılan Galeri Soyut, 2004’de Çankaya’daki ikinci galerisini açmış daha sonra Kızılay’daki faaliyetlerine son vermiş. Şuan ise sadece Çankaya’da etkinliklerine devam etmekte. Belirttikleri gibi -bence en önemli- özellikleri genç kuşaktan yeteneklere imkan tanıyıp, onları desteklemeleri…

1396117469080

3. Siyah Beyaz Sanat Galerisi: 1984 tarihinde kurulmuş ve ‘deneysel’ işler yapan, ‘alışılmış kalıpların dışında’ çalışan, genç sanatçıların barındığı bir galeri olarak ortaya çıkmış. 1992 yılında ‘Özel Şeyler’ atölyesi eklenmiş ve böylece Türkiye’nin ilk tasarım ve takı galerisi olma özelliğine de sahip olmuş. Bir Ankara klasiği olan Galeri Siyah Beyaz aynı zamanda Ankara’nın ilk barı. Çarşamba, cuma ve cumartesi geceleri canlı jazz, blues ve rock dinlemek isterseniz tam size göre… (Bonus: Burada çekilen bir film de var)

569f28_fc1c86a8d66942fe88794370f773d934

4. Tatbikat Sahnesi: Devlet Tiyatroları’nın temelini oluşturan Tatbikat Sahnesi, Ankara’daki seyirciye çağdaş tiyatroyu tanıtan ve bu konuda öncülük eden önemli tiyatrolardan birisi.

if-performance-hall-atasehir-886

5. IF Performance Hall: 2005 yılında Tunus Caddesi’nde açılan IF Performance Hall, canlı müzik dinlemek isteyenlerin vazgeçemediği yerlerden biri. Daha çok rock, blues ve indie tarzları hakim. Ek olarak stand-up showlarına da programında yer veriyor.

jolly-joker-2

6. Jolly Joker: En güzel kapalı alan canlı performans-konser sahnesi. Yüksek tavanı ve çok geniş olması bunalmadan keyifli bir gece geçirmenizi ve müziği keyifle dinlemenizi sağlıyor.