Ankara'nın Pastacısı

Pasta severler buraya!
Bugün Betül Butik Pasta’dan selamlıyorum sizleri. Yaklaşık 3 sene önce doğum günü pastası yaptırmak için kapısını tıklattım Betül’ün. İyi ki de tıklatmışım çünkü iddia ediyorum ki Ankara’nın en iyi butik pastacısı.
Burayı sadece ürünlerin lezzeti değil Betül’ün bir heykeltraş ustalığıyla yaptığı figürler de diğer pastacılardan farklı kılıyor. Üstelik fiyatlar da piyasasına göre oldukça uygun.
Şimdi merak edenleriniz için biraz Betül’ün pastacılık hikayesinden bahsetmek istiyorum.
Soru & Cevap
1) Biraz senden bahsedelim. Kimdir Betül? Pastacılık serüvenin nasıl başladı?
Merhaba. 1990 senesinde Ankara’da doğdum. Pastacılık serüvenim aslında çok küçük yaşta başladı. Kendimi sürekli yumurta çırparken bulurdum. Annemden gizli tabii 😉
2) Nerede eğitim aldın?
Birçok kişi gibi ben de hiç istemediğim bir bölümde okudum. Aslında Ankara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Fakat daha sonra pastacılık için Mutfak Sanatları Akademisi’nde eğitim aldım.
3) Betül Butik Pasta’nın oluşum süreci nasıl gelişti?
Yaptığım ürünleri fotoğraflıyordum. Bir süre sonra elimde geniş bir fotoğraf albümü oluşunca web sitesi açıp siparişleri oradan almaya başladım. Derken siparişler artmaya başladı. Durum böyle olunca Anıttepe’de bu küçük atölyeyi açtım.
4) Çalıştığın/iş birliği içerisinde olduğun restoran ya da pastaneler var mı?
Pastaneler ve organizasyon firmaları ile de birlikte çalışıyorum. Liva Pastanesi ve Damla Pastanesi en sık çalıştığım pastaneler..
5) Eğitimlerden biraz bahsedebilir misin?
Eğitimleri genellikle kişiye özel olarak veriyorum. Belirlediğimiz gün ve saatlerde kursiyerin isteği doğrultusunda pasta/kurabiye yapımından figür yapımına kadar eğitim veriyorum.
6) Spesiyal pastan/lezzetin hangisi?
Victoria pasta. Çikolata ve orman meyveleri var içinde.
7) Özel tasarım bir pastanın imalatı ortalama ne kadar zamanını alıyor?
Pastanın üzerinde bulunun figürlerin sayısına ve zorluğuna göre değişiyor. Ortalama zorlukta olan bir pastanın yapım aşaması 4-6 saat sürüyor.
8) İyi pasta yapmanın sırrı ne?
Kaliteli ürünlerin kullanılması ve hijyene dikkat edilmesinin yanı sıra içine sevgi katmak gerekiyor. Aşk ve sevgiyle yapılan herşey gibi pasta da sevgiyle yapıldığında tadına doyum olmuyor.
9) Takipçiler için yapması kolay, herkesin evde deneyebileceği bir tarifi bizimle paylaşır mısın?
Herkesin evinde kolayca yapabileceği bir cupcake tarifi vermek istiyorum.
Malzemeler:
-1/2 çay kaşığı karbonat
-3 çay kaşığı kabartma tozu
-1 su bardağı kakao
-1 çimdik tuz
-60 gram margarin
-2 su bardağı şeker
-3 yumurta
-1 paket vanilya
-1.5 su bardağı süt
-1.5 su bardağından 1 çorba kaşığı fazla un
Yapılışı:
Margarin ve şekeri çırpın. Yumurtaları da ekleyip karışımı çırpmaya devam edin. Katıları ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra sıvılarla birleştirin.Tüm karışıma sütü ekleyin. Elde ettiğiniz akışkan karışımı cupcake kalıplarına döküp 180 derecede pişirin.
 
Gelin şimdi de ürünlere bir göz atalım…


 
Rojen Nasır