Kendiniz Yapın: Duvar Süsü

Arzu Yıldırım, 1/10/2017

Herkese merhaba! Bugün sizlere öğrenci evleri için nasıl duvar süslemesi yapabiliriz? hakkında bilgi vermek istiyorum. Bilindiği üzere, öğrenci evlerinde oldukça sade ve aksesuar içermeyen duvarlar mevcuttur çünkü genel olarak biz öğrencilerin bu tarz aktivitelere ayıracak zamanı yoktur. Ancak evimiz için kullandığımız tuvalet kağıdı kartonlarından kendimizi hiç yormadan odamızın duvarı için güzel bir aksesuar elde edebiliriz. Blogumun genel teması olan öğrenci evleri için bugün sizlere nasıl bir aksesuar oluşturacağımızı anlatacağım. Ayrıca daha fazla aksesuar ve ilginç tasarımlar elde etmek isterseniz;
http://www.milliyet.com.tr/en-guzel-yilbasi-dekorasyonlari-pembenar-detay-kendinyap-2358420/
adlı sayfayı ziyaret edebilirsiniz.
Hangi malzemeleri kullanacağız;

Evimizde oluşturacağımız duvar aksesuarı için tek ihtiyacımız tuvalet kağıtları sonrası bize hediye olarak kalan karton kısımlar, biraz makas eh hadi biraz da silikon yapıştırıcı olsun.

Adım 1;

İlk adımda tuvalet kağıtları sonrası elde ettiğimiz karton kısımları fotoğrafta gösterdiğim şekilde dikkatlice keserek, küçük silindirik kısımlar elde ediyoruz. Yalnız keserken dikkat edin derim mazallah fazla kesip, hiç para ödemeden elde ettiğimiz malzememizi kaybetmeyelim. Ama yok efendim, benim para çok özel okulda okuyorum derseniz en yakın kırtasiye sizin için hazır olacaktır.
a

Adım 2;

Bu adımda elde ettiğimiz silindirik şekilleri el yardımıyla fotoğrafta gösterilen şekilde sabitliyoruz. Sabitlemeyi el yordamıyla sakın yapmayın efendim, ihtiyacımız olan silikon tabancasını kullanabilirsiniz. Ancak yapıştırma işlemi için uhu, japon yapıştırıcısı vs. Gibi ürünler de tercih edilebilir.
a1

Adım 3;

Fotoğrafta sizler için hazırladığım şekilde bir desen oluşturabilirsiniz veya isteğe bağlı olarak ilginç desenler yaratabilirsiniz. Hatta oluşturduğumuz şekilleri yapıştırma işlemi öncesi renkli kalemlerle boyayarak veya desenler oluşturarak (tabi ki kesilerek elde edilmiş kısımların üzerinde) odanıza uygun bir aksesuar hazırlayabiliriz.
a2

Adım 4;

Bu adımda elde ettiğimiz güzel duvar aksesuarımızı nasıl farklı bir objeye dönüştürebiliriz? ondan bahsetmek istiyorum. Elde ettiğimiz “nacizane” aksesuarımızın iç kısmına yılbaşı zamanları çıkarıp, sonrasında rafa kaldırdığımız ve yıl boyunca bir daha kullanmadığımız renkli ışıklarımız varya, ha işte onları monte edebiliriz. Bu şekilde odamızın duvarında oluşturduğumuz aksesuarın bir gölgesini oluşturarak, daha romantik bir atmosfer yaratabiliriz. Değil mi efendim?