Alışılmışın Dışında Bir Film Listesi

Merhaba! Bu sefer siz okuyucularımı bir film listesi ile karşılıyorum. Aşağıda görmüş olduğunuz filmlerin dördünün de ortak noktası Down Sendromlu bir bireyin hikayesini merkez alıyor yada ana hikayenin yanında bahsettiğim konuya da değiniyor olmaları. Eğer alışılmışın dışında ve kaynağını direkt olarak koşulsuz sevgiden alan bir film seyretmek istiyorsanız aşağıdaki listeye bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Where Hope Grows (2014)

Resim

Kişisel problemlerinden dolayı profesyonel kariyerine ara vermiş olan bir beyzbol oyuncusu, yerel bir süpermarketin manav bölümünde çalışan down sendromlu genç Produce ile arkadaş olur ve birdenbire uykusundan uyanıp, canlanır. Artık hayatının bir anlamı ve amacı vardır.

Monica&David (2009)

Resim

Down Sendromlu iki birey olan Monica ve David’in birbirlerine olan aşkı ve evlilik yaşantıları üzerine bir belgesel olan bu film hem işlediği konunun özgünlüğü ve gerçekliği, hem de daha önce eşine rastlanmamış olmasıyla dikkat çekiyor.

Cafe de Flore (2011)

Resim

Cafe de Flore hem bir adamla bir kadın arasındaki aşk hikayesini hem de bir anne ile Down Sendromlu oğlunun arasındaki sevgi bağını anlatıyor. Aşk fantastik ve mistik bir kapıdan bakan film birbirine paralel iki hikaye üzerinden ilerliyor. Bir hikayede 1960’lara giderken, ikincisinde günümüzden devam ediyor.

Le huitième jour (1996)

Resim

Georges, Down sendromu olan ve bir mental klinikte hayatını sürdürmekte olan bir adamdır. Harry ise günlerini oldukça meşgul geçiren bir iş adamıdır. İş hayatında çok başarılıdır ancak karısının iki çocuğunu da yanına alarak kendisini terk etmesinden sonra bir türlü belini doğrultamamış ve sosyal hayata atılamamıştır. Bu iki apayrı insanın hayatı çeşitli tesadüflerin akabinde kesişmek üzeredir.