Samanpazarı'nın Emektar Bakırcıları: Hüseyin Dondurmacı

Özge Özgenil, Deniz Dinçeller, Kerim Ünaldı, 5/26/2015
Günümüzde artık nadir bulunan bakır sanatkarlarından birine denk geldik ve onunla bu zevkli röportajı gerçekleştirdik. Yaklaşık 40 yıl önce bu işe başlayan 55 yaşındaki ustamız Bakırcılar Çarşısı’ndaki küçük ama sanat dolu dükkanında babadan kalma bu mesleği yaşatmaya devam ediyor. O da birçok usta gibi bakıra ilginin azaldığını söylüyor. Ancak son zamanlarda süs amaçlı çok rağbet görmesinden dolayı tekrar ilginin arttığını da sözlerine ekliyor. Eskiye nazaran kullanım alanının arttığını ama şimdi de usta bulunamadığını söylüyor. Röportajımızın linkini aşağıda bulabilirsiniz.
 

Hüseyin Usta ve Bakıra Can Veren Sesler
 Kendisini ziyarete gittiğimiz zaman Hüseyin Usta bir bakır tepsi işlemesi üzerinde çalışıyordu.Bakır işlemesinin nasıl yapıldığını yakından görme ve sizler için kaydetme şansını yakaladık.

Hüseyin Dondurmacı Röportajı


 

Hüseyin Usta 35 yıldır bakırla iç içe bir yaşam sürmüş.Yıllar boyunca yüzlerce bakır kap, tava ,tencere gibi günlük ev ihtiyaçlarına hitap eden bakır ürünleri yapıyor.Şimdi ise daha çok restaurantlara ,koleksiyonculara ve hediyelik eşya almak isteyenlere yönelik bakır ürünler yapıyor.İçtenlikle tüm sorularımızı yanıtlayan Hüseyin Ustayla yaptığımız röportajı bir sonraki iletimizde bulabilirsiniz.