İtalya'ya Gidiyoruz: Çayyolu Esposito's

İtalyan Mutfağı Aşıkları Buraya,
Daha önceki postumuzda Esposito’s hakkında sizlere kısa bir bilgi vermiştik. Bu kez Gastronomi Topluluğu’nun vazgeçilmez İtalyan restoranından daha detaylı bahsetmek istiyoruz.
   ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lezzet        : 🍗🍗🍗🍗🍗
Fiyat          : 💰💰
Ambiyans : 🎻🎻🎻🎻🎻
Picture

Esposito’s Ankara’nın diğer birçok pizza odaklı restoranını aksine İtalyan mutfağını derinlemesine ele almış. Sadece pizzada değil, minestrone isimli sebze çorbası, nodo di aglio ve caprese isimli başlangıçlar, calzone ve stromboli isimli börekler, istiridye mantarlı ızgara bonfile gibi ana yemekler, risotto ve tiramisu üzerine de uzmanlaşan restoran, misafirlerini adeta İtalya’da bir gastronomi yolculuğuna çıkarıyor.
Picture

Bilkent Gastronomi Topluluğu olarak buraya bir tadım etkinliği düzenlemeden de edemezdik. Tadım etkinliği boyunca restoranın birçok özel lezzetini denedik fakat üyeler ve bizler tarafından en çok beğenilenler şüphesiz BBQ Pollo Pizza, Risotto Spinaci ve Tiramisu.
1. BBQ Pollo Pizza: Tavukla doğal barbekü sosunun harika uyumu, ince açılmış hamur üzerinde hafif acı tadıyla kesinlikle restoranın gözdesi konumunda.
2. Risotto Spinaci: Beyaz şarapta marine edilmiş ve aldante usülü pişirilmiş Arborio pirinci, ıspanak aromasıyla birleşerek farklı şeyler denemeyi sevenler için ideal bir lezzet oluşturmuş.
3. Tiramisu: Ankara’da hakkını vererek tiramisu yapan restoranlara bir yenisini daha ekleyebilirsiniz. İşin sırrı ise içindeki az miktarda viski. Tabağın sunumunun çok hoş ve modern olduğunu da söylemeden geçmeyelim.
Picture

Bilkent Gastronomi Topluluğu üyelerinin ve bizlerin en favori restoranlarından biri olan Esposito’s, sizleri bekliyor! Pişman olmayacaksınız…
Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi, Park Caddesi, No 36/C, Çankaya, Ankara