Bir Urfa Klasiği: Eryaman Anzelha

ANZELHA
Bir Urfa KlasiğiAnzelha’yı seçmemizin özel bir sebebi var elbette… Öncelikle, buraya Urfalı bir arkadaşımın ısrarı üzerine geldim ve abartmayı sevmeyen bir insan olarak ilk diyeceğim şey, çok başarılı olduğu.
Diğer restoranların da hepsi birbirinden güzel ve lezzetli ama burası beni hem ambiyans olarak, hem lezzet olarak, hem fiyat- performans kalitesi bakımından beni daha çok etkiledi dersem yalan söylemiş olmam açıkçası.
Restoran yer olarak Eryaman’da. 2 farklı şubeleri daha var ama bana burası önerildiği için evime tamamen zıt olmasına rağmen buraya geldim.
Bizi kapıda Restoran Müdürü Uğur Eraslan karşıladı. İçeriyi gezdirdi ve kendisiyle röportaj yapma fırsatı bulduk. Aşağıda röportajımızı da dinleyebilirsiniz.
Restoran oldukça büyük ve iki katlı. İçerisini zaten fotoğraflarda daha net olarak görebilirsiniz. Duvarlarda Urfa’nın güzel ve özel bölgelerinin olduğu tablolar ve işlemeler var. Müzik olarak yine Urfa yöresine ait -özellikle sıra geceleri-  ezgiler çalıyor. Ambiyans olarak bence şahane. Masalar ve işlemeler kendinizi Urfa’da gibi hissettiriyor. İkramlar oldukça fazla , gezdiğim restoranlar arasında en bol ve lezzetli ikramlar buradaydı. Buraya geldiğim arkadaşımın içli köftelere özel bir zaafı olduğu için, içli köfte söylemeden de geçmedik. Ben çok içli köfte sevmeyen bir insan olarak inanılmaz beğendim, o ise zaten ikinciyi sipariş veriyordu. Her profilden insandan oluşan bir müşteri profili var bu arada, öğrencisinden tut ailesine,damağının tadını bilen herkes geliyor.
Urfa siparişimiz gayet hızlı bir şekilde geldi ve en az içli köfte kadar ona da hasta olduk dersem abartmış olmam. Afyetle kebabımızı yedikten sonra, bize künefe ikram ettiler. Künefeden önce semaverle birlikte çayımız, ve sindirimi kolaylaştırdığını öğrendiğimiz keçi sütü ikramında bulundular. Künefe şahaneydi, daha çok irmik helvası ve baklava seven biri olarak künefeden de memnun kalmamak imkansız. Dibek kahvesiyle kapanışı yaptıktan sonra, piyasadan bile daha uygun bir fiyat ödeyip bizimle yakından ilgilenen Uğur Bey’e teşekkür ettik ve buradan ayrıldık.

Puanım 9.5/10
Telefon:  0312 222 21 63
Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi, 1419.Cadde, No 10/105, Etimesgut, Ankara
Ortalama 60 TL iki kişi için 
Web Adresi