Bir Araziden Fazlası: Patiliköy

Işıl Vural, 1/2/2016

Mamak’a bağlı Akdere’de Volkan Haysever ve Canan Haysev’in 4 yıllık çabasıyla bugüne kadar gelen Patiliköy’ü hiç duydunuz mu?

Duymadıysanız sizi hemen tanıştırayım!
Patiliköy orman içinde gönüllüler tarafından bakılan yüzlerce sahipsiz köpeğin olduğu bir “köy” 🙂
Hayır bildiğiniz barınaklardan değil. Ormanın içinde gönüllüler tarafından yapılmış kulübelerden oluşan bir arazi aslında. Ama Patiliköy bir araziden fazlası. Yüzlerce köpeğin mutlu evi!

İşte bu kişiler de Patiliköy’ün harika gönüllüleri! Yılın 365 günü sahipsiz dostlarımızı beslemeye giden Volkan ve Canan’ın destekçileri, harika insanlar.

Resim
Patiliköy nasıl kuruldu, neler yapıldı bu insanlar da kim diyorsanız sizi birkaç gün bekleteceğim. Bugün Ankara ayazını umursamayarak onların yanına gittik. Dostlarımızı besledik ve harika bir tanıtım videosu çektik! Çok yakında videomuzu da izleyebileceksiniz.
“Ben video yayınlanana kadar sabredemem!” diyorsanız (lütfen öyle olsun) onları ziyaret edin. Ziyaret etmeden önce aşağıdaki listeden bir şeyler götürebilirseniz sahipsiz dostlarımızı çok mutlu edersiniz.
– Battaniye
– Halı / Kilim
– İlaç
– Kulübe
– Branda (çatılarımız akmasın, yavrularımız üşümesin)
– Kazalı veya ciddi hasta olan canların veteriner masraflarına katkı.
– Mama (hazır, işyeri artıkları veya makarna vb. türü yemekler)
https://www.temizmama.com/barinaklara-bagis linkinden Patiliköy barınağına online mama gönderimi yapabilirsiniz.
 
2 Ocak Cumartesi günü ziyaret ettiğimiz Patiliköy’de önce sahipsiz dostlarımızı besledik. Ardından işe koyulduk ve her detayı size göstermeye çalıştık. Videolarımızda Patiliköy’ün kurucuları Volkan ve Canan’ın röportajları mevcut. Neler yaşadılar, bugüne nasıl geldiler, bundan sonra neler lazım gibi her soru işaretini aydınlattılar. Hava oldukça soğuktu ancak o kadar sıcak karşılandık ki saatlerce süren çekimimiz buz gibi havaya rağmen inanılmaz keyifliydi. Bu keyifin en büyük sebebi de bize sonsuz sevgi gösteren sahipsiz dostlarımızdı.
Eğer ki barınaklara giden, sokakta hayvanları besleyen biriyseniz lütfen Patiliköy’ü gözardı etmeyin. Bir kere gittiğinizde hep gitmek isteyeceğinize eminim. Şimdi sizi Patiliköy ile daha yakından tanıştırma zamanı!
Bu iki videonun ortaya çıkmasını sağlayan Emir ve Onur’a da sonsuz teşekkürler!
#satinalmasahiplen
Facebook sayfalarından Patiliköy hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz:
https://www.facebook.com/patilikoy/?fref=ts

Akdere Mah. 389 Sokak No: 8/3
Akdere MAMAK/ANKARA

Resim