Ankara'nın Parkları: Botanik

Koray Kültürel, 11/26/2014

Botanik ParkıAnkara ili‘nin Çankaya ilçesinde bulunan, 65 bin  bir alan üzerinde kurulu parktır. Park, Çankaya Caddesi ile Cinnah Caddesi arasında 1970 yılında kurulmuştur.  Ankara’nın en önemli sembollerinden biri olan Karumdan sonra Ankara’nın ikinci alışveriş merkezi olarak 1989 inşaa edilen Atakule’nin aşağısında bulunan park özellikle yaz aylarında Ankaralılar’ın haftasonları güzel vakit geçirmek için tercih ettikleri oldukça güzel bir park. Ankaralılar’ın Atakule’de kapalı ortamda alışveriş yaptıktan sonra temiz hava alabilecekleri bir park. Ayrıca parkın vadi şeklinde olması şehrin gürültüsünden uzak bir nebze de olsa insanları uzak tutuyor.  Parkın ortasında bulunan gölet, Botanik Park’ın Ankara’nın en güzel parklarından biri olmasının en önemli nedenlerinden. Göletten gelen su sesleri, kuş sesleriyle birleşince parkta huzur verici bir ortam oluşuyor.

Botanik park, Çankaya Belediyesi çalışanlarınca düzenli olarak temizleniyor ve bu sayede parkta iptidai bir görüntünün önüne geçiliyor. Ayrıca parkta bulunan özel güvenlik görevlileri, çocuklarıyla birlikte gelmek isteyen aileler için önemli bir güven kaynağı.  Özellikle yaz aylarında evlenen çiftler, evlilik fotoğraflarını Botanik Park’ın güzel manzaralarında çektirmek istiyorlar. Yazın hafta sonu parka uğrarsanız bu şekilde bir çok çift görmeniz mümkün.
Sonbahar’da Ankara’nın havasının soğumasıyla birlikte, parkın ziyaretçi sayısı da oldukça düşüyor. Şehrin içinde, güzel bir doğada kahvaltı yapmak isterseniz parkta bulunan masalarda size rahatlık sağlıyor ve soğukta yerde oturmak zorunda kalmıyorsunuz. Önem verdiğiniz kişilerin doğum günü partilerini de parkta kendi imkanlarınızla yapabilirsiniz. Günümüz de birçok insan daha çok bu organizasyonu çeşitli mekanlarda yapmayı tercih ediyorlar ama Botanik Park gibi güzel parklarda yapmak isterseniz bence daha samimi bir ortam oluşuyor ve daha fazla keyif almanız mümkün.
Botanik Park’a eğer gidecek olursanız mutlaka fotoğraf makinanızı yanınızda götürün. Gittiğiniz zaman fotoğraf çeken insanlarla karşılaşmanız oldukça doğal. Eğer fotoğrafçılığa hevesiniz varsa oldukça güzel pozlar yakalayacağınızdan eminim. Eğer fotoğraf makinanız yoksa benim gibi amatör fotoğraflar da çekebilirsiniz.


 

Paylaştığım fotoğraflarda da göreceğiniz arkadaşım Efe, geçen yaz burada sevgilisine sürpriz bir doğum günü partisi hazırladı. Sevgilisinin Botanik Parkı’nda çok vakit geçirdiğini yaz aylarında genellikle kitap okumak için buraya geldiğini ve parkı gerçekten çok sevdiğini bilen arkadaşım oldukça güzel bir organizasyon düzenledi.

Botanik Park ile ilgili diğer bilgi ve yorumları aşağıda verdiğim linklerden de inceleyebilirsiniz:

http://www.mehmetakinci.com.tr/kent-parklari-ve-ankara-botanik-parki.html
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ankara_Botanik_Parkı
https://eksisozluk.com/botanik-parki–279591?nr=true&rf=botanik%20parki