Kısık Ateşte Tarih: Bolu Akın Lokantası

[Best_Wordpress_Gallery id=”21″ gal_title=”Bolu Akın”]

  Lokantanın kurucusu rahmetli Hacı Hüseyin Durak, 1958 yılında hala faaliyette olan Etlik- Eski Garajlar’ da “Bolu Akın Lokantası” adıyla açtığı işletmesiyle hizmet vermeye başladı. Lezzet durağının kurucusu Hacı Hüseyin Durak, lokantaya adını verirken, akın akın müşteri gelsin dileğiyle bu ibareyi eklemiş ve yine bu ibare altında akın akın müşterilerini karşılamışlar. İşine verdiği önem, seçkin personeli ve kaliteli hizmetiyle müşterilerinin özel ilgisine layık olan Bolu Akın Lokantası, ilk mutfağındaki aynı usul ve terkipte tencere yemeklerine lezzet cümbüşü sunuyor… Her geçen gün doğal beslenmeden uzaklaşan, aynı zamanda damak zevki gittikçe yok olan metropol insanına farklı seçenekler sunmak amacıyla hedef büyütme gereği duyarak babalarından devraldığı mirası devam ettiren üç kardeş Uğur, Yüksel ve Durak, İsmail Durak ve üçüncü nesil Hüseyin Durak 2013 yılında işletmenin ikinci şubesini Yenimahalle Gimat’ ta açmışlar.
Öğle yemeğine gittiğimizde anlattıklarına kulak verdiğimiz Hüseyin Durak diyor ki, Bolu Mutfağını özel kılan, sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasın yanı sıra içerisinde dünya mutfağını kıskandıracak güzellikte lezzetler barındırıyor olması… Bolu’ da yetişen aşçıların tarihi, padişah mutfağına dayanmakta. Bildiğimiz gibi Bolulu ustalar ise, Türkiye’ de olduğu kadar diğer ülkelerde de oldukça tanınmaktalar. Ancak düşünürseniz Ankara’nın göbeğinde gerçek bir Bolu Lokantası bulmak dünyalara değer.

Lokantanın dedesiyle aynı adı taşıyan üçüncü kuşak işletmecisi Hüseyin Durak’la yaptığımız sohbeti aşağıda dinleyebilirsiniz.
 
Bolu mutfağında et yemeklerinin özel bir yeri var. Bolu Akın Lokantası için de durum öyle… İnsana ve işine olan saygısı gereği her daim sağlıklı ve kaliteli olmayı hedefleyen “Bolu Akın Lokantası” nda ününe ün katan dinlenmiş kuzu etlerinin baş rolde olduğu lezzetler, tarihi kuzinedeki bakır tencerelerden, kömür ateşinde ağır ağır pişen lezzetlerden kimileri dinlenip iyice tava gelsin diye alt taraftaki fırın gözlerine bırakılarak mutfaktan, sofraya değin sunuma hazır hale getiriliyor Bunun yanı sıra lokantanın olmazsa olmazlarından Anadolu mutfağında önemli bir yer tutan kuru fasulye ve pilav yarım asrı geride bırakacak bir lezzetle karşımıza çıkıyor. Menüdeki çoğu yemeğin lokanta kurulduğu günden beri orjinal bakır kaplarda kısık ateşte haşlanarak bugün Ankara yemek literatüründe “haşlama” olarak anılan yemekler arasında sayıldığını da belirtelim.
Kaçırmayın: Kuzu haşlama, kuzu kızartma, çoban kavurma gibi lezzetlerle dolu mutfağının en özel seçeneklerinden biri de geleneksel tadını eşsiz kılan kabak tatlısıdır.
Resimdeki Yemek: Çoban Kavurma
Websitesi :  www.boluakinlokantasi.com/
Adres: Emrah Mahallesi, Eski Garajlar D:85, 06010 Keçiören/Ankara
Telefon : (0312) 341 34 32
Çalışma Saatleri :· 06:00–22:00
Konum:
.