Tatilde Şehirde Dinlenmek İsteyenler: Ankara'daki 4 Spa ve Bakım Merkezi

Yeniden Merhaba,
Bu buluşmamızda Ankara’da rahatlayabileceğiniz, yoğun tempodan 1-2 saatliğine de olsa kaçabileceğiniz, sizin için seçtiğim 4 muhteşem spa ve bakım merkezinden bahsedeceğim. ”Yaz geldi içimiz kıpır kıpır fakat Ankara’da kalmak zorundayız okul var, iş var” diyorsanız buyurun başlayalım Ankara’nın keyfini çıkarmaya…
Biliyorsunuz ki Ankara’da gidebileceğimiz bir denizimiz yok ama yaz kış gidebileceğimiz havuzlar var. Sizin için seçtiğim bu 4 mekanda da havuz keyfinden yararlanabileceksiniz, spor yapabileceksiniz ve harika masaj ve bakımlara doyamayacaksınız…

1-) Karma Spa Wellness & Fitness – JW Marriott Hotel Ankara
Resim

Resim

Sizin için ilk seçimim Karma Spa Wellness & Fitness.
Bu muhteşem merkez JW Marriot Hotel’de bulunuyor. Burayı seçmemin ilk sebebi, içerisinde bulunan VIP Room servisi. Kendinize özel bir spa ve bakım bölümünüz olsun istemez misiniz? Bunun yanında hizmet verenlerin nezaketi, sizi karşılaması ve samimiyetinden bahsedemiyorum. Şiddetle kendiniz görmenizi tavsiye ediyorum. Sunulan servis Spa Wellness ve Hamam olarak ikiye ayrılıyor. İkisinin de inanılmaz geniş bir menüsü var: aromatik masajlar, tedavi içerikli masajlar, cilt bakımları, arınma terapileri… Üye olabileceğiniz bir spor merkezi de var. VIP Room hizmeti ise sizi adeta sultanlar gibi hissettiriyor. Bu özel odada size özel hamam, jakuzi, masaj odası ve dinlenme odası bulunuyor. Terapistlerinizi kendiniz seçebiliyorsunuz ve hepsi bu hizmeti size sunmaktan oldukça büyük keyif alıyor. Üstelik çalışma saatleri konusunda oldukça esnekler sadece gitmeden önce randevu alınması gerekiyor çünkü size özel ve kusursuz bir hizmet vermek istiyorlar.
Adres: JW Marriott Hotel Ankara- Kızılırmak Mah. Muhsin Yazıcıoğlu Cad. No: 1 Sögütözü, Ankara, 06520 Turkey
Tel: (0312) 248 88 88
Web: http://www.karmaspa.com.tr

2-) NUSPA Panora – Mars Athletic Club
NUSPA

“Misafirlerine kapıdan içeriye girdikleri andan itibaren çok farklı duygular yaşatmayı hedefleyen Nuspa terapi öncesi ve sonrası özel sürprizleri ile yaşanılan deneyimi zenginleştiriyor. Zengin ve özel bakım menüsü ile sizi çok özel anlar yaşamaya davet ediyor.”

Resim

Listemizin 2. sırasında ise Nuspa Panora Mac bulunuyor. Gün geçtikçe insanlar sağlığın değerini daha iyi anlıyor, beslenme alışkanlıkları düzenliyor ve bedenlerine daha iyi bakıyorlar. Ankara’da da spor merkezi sayısı oldukça yüksek ve popüler merkezlerin başında Mars Athletic Club ailesi geliyor. Bir çok şehirde bulunan bu tesisin en güzel şubesi Panora… Geniş, temiz ve saygın bu kompleksin sunduğu en güzel hizmetlerden biri spa ve bakım merkezi. Yapılan sıkı ve yorucu bir sporun ardından soyunma odalarında da bulunan kapısıyla Nuspa adeta bir cennet gibi görünüyor ve sizi aromatik yağların kokusuyla resmen çağırıyor. Burada da yüzlerce masaj çeşidi var. Burayı seçmiş olmamın bir sebebi de şu: Nuspa cilt bakımı konusunda gerek ürünleri gerek uzmanlarıyla çok başarılı. Öncesinde internet sitesinden cilt bakım menüsünü incelemenizi tavsiye ederim. Ben gerçekten inanılmaz şekilde memnun kaldım. Kendinizi şımartmak için saçlarınızdan ayak tırnağınıza kadar kendinizi teslim edebileceğiniz bir mekan.
Adres: Turan Güneş Cd. No:182/212 Panora AVM/Ankara
Tel: (0312) 490 14 77
Web: www.nuspa.com.tr

3-) Sanitas Spa & Wellness – Bilkent Hotel
Resim

Listemizin 3. sırasında Bilkent Hotel’in içinde bulunan Sanitas Spa & Wellness var. Küçüklükten itibaren bir Bilkentli olarak tabii ki Bilkent’i bu listeye almasam olmazdı. Bu merkezimiz de yine hizmetiyle gönüllerimizi, ruhumuzu ve bedenimizi fethediyor. Spa, sauna, hamam ve cilt bakımı hizmetleriyle yine rahatlama kaçamaklarımızı yapabileceğimiz adreslerden biri. Burayı seçmemdeki bir sebep de çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapabilen bir alanı var. Söylemezsem olmaz. Bu merkezle beni tanıştıran yakın bir arkadaşımın gelin hamamı etkinliği oldu. Servis edilen yiyecekler, içecekler ve müzik bize inanılmaz eğlenceliydi. Sunulan bu hizmet bize keyifli ve unutulmaz bir gün yaşama fırsatı verdi. Yani sadece rahatlamanın dışında arkadaş gruplarınızla birlikte gelebileceğiniz eğlenebileceğiniz bir yer.
Adres: İhsan Doğramacı Bul. No:6 06800 Bilkent/Ankara
Tel: (0312) 266 46 86
Web: 
http://www.bilkentotel.com.tr

4-) Tarihi Şengül Hamamı
Resim

Resim

Sevgili takipçilerim Tarihi Şengül Hamamı ile size söz verdiğim gezi listemin son durağına gelmiş oluyorum. Biliyorsunuz ki hamam kültürü bizim için çok eski zamanlara Osmanlı’ya dayanıyor. Ve aslında günümüzde olan bütün bu Spa & Wellness kavramlarının çıkış noktası oluyor. Bunun yanında, araştırdığımda o kadar güzel bir kültürle karşılaştımki hamamlarda olan her bölgenin bir adabı ve anlamı var. Daha önce hiç hamama gitmedim ve bana ilkleri yaşatan bu bloğumda, ilk kez hamama gideceğim  bu asırlar öncesine dayanan, bizim en eski ve önemli kültürümüzü sizinle paylaşacağım.  Günümüzde modern ve yaygın ismiyle “Spa” dediğimiz bu yerin, ilk, eski ve özgün hali “Hamam’ın” ufak bir karşılaştırmasını yapacağım. Umarım siz de bu tarihi kültür ve yapıyı seversiniz.
Adres: Denizciler Cad. Acı Çeşme Sok:. No:3  Altındağ/Ankara
Tel: (0312) 310 22 98
Web: http://www.sengulhamami.com