Ankara'nın Teknolojiye ve İnovasyona Açılan Kapıları

Her okula geldiğimizde önünden geçtiğimiz ancak içinde neler olduğunu bilmediğimiz, “Bilkent Cyberpark”ı ve girişimcilere sunduklarını merak ettik. Ankara’daki girişimcilik ekosistemini anlamak, girişimciler nerelerde çalışıyor görmek için Bilkent Cyberpark ile birlikte ODTÜ Teknokent’i ziyaret ettik.
“Teknokent” konsepti çokça duymaya alıştığımız ancak çoğumuzun tam olarak bilmediği bir konsept. Ancak teknokentlerin varlığı hem içinde barındırdığı şirketler hem de toplum için oldukça değerli. Teknokentler; üniversitelerin, araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri, katma değerli ürünler ortaya çıkardıkları, birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş merkezi olarak tanımlanıyor. Bu durum, teknokentleri girişimciler ve girişimci adayları için çekici hale getiriyor.
Öncelikle gezimize aynı kampüsü paylaştığımız Bilkent Üniversitesi ve Bilkent Holding işbirliği ile kurulan bilim ve teknoloji parkı Bilkent Cyberpark ile başladık.

Rotamızı, geleceği şekillendirmek, dünya çapında başarılı bir “İnovasyon EKOSİSTEM”i oluşturmak amacıyla faaliyet gösteren ODTÜ Teknokent‘e çevirdik.
Biz bu gezimizden oldukça ilham aldık. Hem Bilkent Cyberpark’ın hem de ODTÜ Teknokent’in daha birçok değer yaratacak projeye ev sahipliği yapacağına eminiz!  Daha detaylı bilgi için web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.
Görüşmek üzere!
ankaraningirisimcikadinlari.weebly.com