Esra ile Keyifli Ankara: Spa’ya gitmeden önce bilmemiz gerekenler

Esra Sarı – Keyifli Ankara

Resim

Merhaba sevgili takipçilerim,
Bu postumda sizlere Spa nedir onu anlatacak ve Spa’ya gitmeden önce bilmemiz gerekenlerden bahsedeceğim. Amacım hem sizi bilgilendirmek hem de bu keyfi daha önce tecrübe etmeyenler için kolaylık sağlamak. Çünkü ilk kez gideceğimiz bir yer için nasıl hazırlık yaparız, nelerle karşılaşabiliriz bunlar üzerine endişelenip çekinebiliyoruz. Ben de size Spa ve bakım merkezleri üzerine olan bloğumda çeşitli merkezlerden bahsettim. İlk olarak bu Spa merkezleri hangi kültüre ait, nereden gelmiş, neler sunuyorlar ve gitmeden önce bilmemiz gerekenler nelerdir bunlardan bahsedeyim.

Spa nedir?
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de SPA merkezleri giderek artıyor, SPA bakımları ve masajları oldukça popüler hale geldi.
Spa kelimesinin anlamına bakacak olursak Latince ‘de “Selus Per Aqua” yani “Sudan Gelen Sağlık” veya diğer bir anlamıyla “Su ile Gelen Sağlık” demektir. Spa’nın geldiği yere bakacak olursak, kökenleri Romalılara uzanmaktadır. Zaman içinde Avrupa’ya yayılan Spa temel olarak su ile yapılan terapi ve bakımları kapsar. Bu hizmetlerin sunulduğu yerler ise Spa veya Spa Merkezi olarak tanımlanır. Hatta Osmanlı’daki hamam kültürünün temeli de buradan gelmektedir. İstanbul fethedildiği sırada şehirde bulunan hamamlar Osmanlı’nın bu kültürünün temelini atmıştır

Spa Merkezlerine Gitmeden Önce Bilmemiz Gerekenler Nelerdir?
Spa bakımlarında su ile birlikte, doğal ve şifalı taşlar, aromatik yağlar ve profesyonel masaj teknikleri de uygulanmaktadır. Spa merkezine gelenler bu masajlardan veya bakımlardan istediklerini seçebilirler.

SPA bakımlarının selülit tedavisinden başlayıp, cilt bakımına veya stres atıcı masajlara varana kadar çeşitli türleri olabilir. Spa nedir, ne işe yarar diye merak edenlere en doğru cevap; Spa, masajlar ve bakımlar ile günün stresinden uzaklaşabilmek, canlanabilmek, rahatlayabilmek, anti selülit tedavisi, yüz, cilt bakımı yapabilmek, temizlenebilmek yani her türlü terapiden faydalanabileceğiniz yerlerdir.

Spa bakımları sırasında ne giyileceği ve Spa merkezinin kuralları özellikle ilk kez giden konuklar için merak konusu, hatta biraz gerginlik yaratan bir sorudur.

Öncelikle, Spa merkezlerinde gerginlik yoktur çünkü aksine bu merkezler gerginliğinizi almayı amaçlar, kapıdan ilk girdiğiniz andan itibaren müzik, atmosfer ve aromatik kokuların etkisiyle gevşemeye ve rahatlamaya başlayabilirsiniz.

Bir çok Spa merkezinde konuklara havlu, bornoz ve terlik verilir. Eğer hamam veya Sauna gibi aktiviteler düşünüyorsanız bikini, mayo gibi kıyafetleri yanınıza alabilirsiniz. Ancak masaj sırasında vücuttaki dolaşımı etkileyecek lastikli malzemelerin giyilmemesi önerilir.

​Bunların yanında son olarak, randevulara en az 15 dakika önce gelinmesi tavsiye ediliyor çünkü terapilerden önce sağlınız açısından vücuttaki sorunlu bölgeler ile ilgili bilgi verilmeli ve buna göre hazırlıklar yapılmalıdır. Ayrıca erken geldiğinizde duş alma ve terapiye hazırlanma olanağınız olacaktır ve erken gelmeniz size ayrılan sürenin daha verimli geçmesini sağlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.