Sosislinin Başkenti: Tunalı Vitamin Büfe

Ankara’da bir çok Aspava olduğu gibi bir çok Vitamin de var. Eksiksiz bir Vitamin deneyimi için taklitlerinden sakının!

25 yıldır Ankaralı’ları tost ve sandviçleriyle doyuran Ahmet ağabeye Ankaralı’ların Vitamin favorilerini sorduk. Aralarında kavurmalı kaşarlı, ayvalık tostu ve karışık tostun bulunduğu listenin en üstünde sosisli olması bizi şaşırtmadı.

Sizler için bu sosislinin yapım aşamalarını fotoğrafladık. Evde yapmayı deneyebilirsiniz ancak üzülerek aynı lezzeti yakalayamamanız büyük olasılık.

Ekmek, üzerine tereyağı sürüldükten sonra çıtır çıtır kızartılıyor ve içine haşlanmış bir sosis yerleştiriliyor.

Amerikan salatası mı rus salatası mı tartışmalarında Ahmet ağabey tarafını Rus salatası olarak belirlemiş. Seveni ve sevmeyeni çok olan bu salatayı istemezseniz söylemeyi unutmayın.

Vitamini vitamin yapan o sos! Bu sos olmadan evde aynı tadı yakalayabilmenizin zor olduğunu düşünüyoruz… Ancak size güzel bir haberimiz var. Dilerseniz, evde sosisli yapmak üzere, Tunalı Vitamin’den ekmeğinizi ve sosunuzu alabilirsiniz!

Sosislinin kimileri için olmazsa olmazı turşu ile son dokunuş… ve afiyet olsun!

Tunalı Vitamin deneyiminizi tamamlamak için mutlaka mevsime göre değişen meyve suyu karışımlarından tercih edin. Pişman olmayacaksınız!

Tunalı Vitamin’in ilk açıldığında Ankara’nın ilk çeşitli meyve sularını karıştırarak servis eden ilk ve tek yer olduğunu biliyor muydunuz?

Hazır havalar güzelleşmişken, yılların eskitemediği, Ankaralı’ların kalbinde taht kurmuş küçük ama büyük lezzetler sunan büfenin tadını hemen önündeki taburelerde oturarak çıkarmayı unutmayın!