Ankara’da Bir Caz Festivali

Doğma büyüme bir şehre ait olmak demek; o şehirle doğmak, o şehirle büyümek, o şehir değiştikçe senin de değiştiğini fark etmek demektir. Ankara’da geçirdiğimiz 23 yılda bizimle beraber doğan, büyüyen ve keyifli anılarımıza ev sahipliği yapan bir misafiri sizinle paylaşmak isteriz. 23. Uluslararası Ankara Caz Festivali. Küçüklüğümüzden bu yana her yıl gelişini sessizce haber veren bu etkinlik, ortak tatlara sahip Ankara sakinlerini bir araya getiriyor. Festival denildiğinde zihinde her şeyin bir alanda toplandığı, renkli bir atmosfer canlandığını biliyoruz, fakat bu festival caz müziğinin taşıdığı siyah beyazlık ve asilliği dizaynında barındırıyor. Her konseri aynı alanı toplamak yerine çeşitli restoran, sergi ve sahnelere konuk olan etkinlik, sadece arayanın bulmasını istercesine sakin ve keyifli bir ortamı hedefliyor. Sizler de bu keyifli ortamdan yararlanmak isterseniz diye düşündük, festivalin 3 farklı yıldızını sizin için derledik. İşte yılda bir kere yaşayabileceğiniz bir Ankara hafta sonu!

Baharın Sesi Caz, Rengi Siyah Beyaz (Sanne Rambags’Mudita & Can Somel, Siyah Beyaz)

Hafta içi sergi olarak hizmet veren, hafta sonu ise gece hayatının vazgeçilmezi olan Siyah Beyaz sahnesini bu sefer bu güzel misafire sonuna kadar açıyor. Her Cuma, Cumartesi bir grubu atmosfere eşlik etmesi için ağırlayan Siyah Beyaz, bu özel gecede de Ankara sakinlerini yalnız bırakmıyor. Dutch Performans Art tarafından destek sağlanan, başkasının başarısına mutlu olmak anlamına gelen “Mudita” grubuna genç yeteneklerimizden Can Somel eşlik ediyor. Siz de yılda bir kere denk gelebileceğiniz bir geceyle hatıralarınıza yenilerini katmak istiyorsanız, Siyah Beyaz sizin için en doğru adreslerden biri!
2 Mayıs, Perşembe

Bir Nefes Caz (Ayhan Sicimoğlu& Latin All Stars, Sheraton Otel Balo Salonu)

Ayhan Sicimoğlu ismini farklı farklı kategorilerde duymaya hepimiz alışığız. Gezi programları, seyahat yazıları ve kültür etkinlikleriyle yanımızda olan Sicimoğlu, festival samimi bir hava katmak için Latin All Stars ile düet projesiyle bizi karşılıyor. Kültürlerin müzikle nasıl bir bütün haline geldiğini bizlere göstermek için Sheraton Otel’de bize adeta bir film sahnesi yaşatacak bir etkinlik bizleri ağırlamayı bekliyor. Siz de film sahnenize güzel bir fon müziği istemez misiniz?
11 Mayıs, Cumartesi

Kahvaltının Cazla Bir İlgisi Olmalı (Şenay Ocak & Aydın Kahya, Samm’s Bistro)

“Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem
Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” 

Dizelerin sahibi Cemal Süreya’ya hak veriyoruz ama mutlulukla ilgisi olan sıradan bir kahvaltı değil. Aileyle geçirilen her dakika özel olsa da çoğumuzun hayatında Pazar günü aile kahvaltısının özel bir yeri vardır. Haftanın diğer günlerinde başka noktalara dağılan, iş veya okul sebebiyle ailece vakit geçirmeye şansı kalmayan bizlere haftanın verdiği değerli bir armağan oluyor Pazar kahvaltısı. Yılın en özel Pazar kahvaltısıise bizim ailelerimizde hep mayısın ikinci pazarına denk gelir, hepimizin ilk evi olan annelerimizin günü. Anneler günü, bu yıl 12 mayıs. Hem Pazar kahvaltısını hem de Anneler gününü en güzel şekilde geçirmek için güzel bir etkinlikle bizi karşılıyor caz festivali, Kahvaltı’da Caz. Adını Caz Festivali ve Caz konserleriyle duyuran Samm’s Bistro kapılarını bu sefer bu güzel etkinliğe açıyor. Siz de annelerinize yılda bir kere yaşayabileceği bu etkinliği hediye etmek isterseniz, iki kahve fazla söyleyebiliriz!

12 Mayıs, Pazar