Bilkent Üniversitesi’nden Mezun Olmadan Yapmanız Gereken 10 Şey!

     Tekrar merhaba sevgili genç sapiensler, havaların az da olsa ısınmasıyla birlikte hepimiz finallere şimdiden çalışmaya başlamak ya da çimlerin keyfini çıkarma ikilimindeyiz. Daha genç olan sapiensler şimdilerde üniversiteye girmek için son hazırlıklarını tamamlıyor. Üniversiteye başlamak ve bitirmek arasındaki zaman çok uzun görünse de, bu zamanın nasıl bu kadar hızlı geçtiğini henüz hiçbirimiz anlayamadık. Bu yüzden, biz de kendi deneyimlerimize ve bu deneyimi daha önce yaşayan sapienslerden edindiğimiz bilgi birikimine dayanarak, sizin için Bilkent Üniversitesi’nden mezun olmadan yapılması gereken 10 şeyi sizler için özenle seçtik. Fakat bu liste Ankara’da üniversite okuyan herkesin de uygulayabileceği bir liste. Mezuniyetten sonra ‘Keşke şunu da yapsaydım.’ dememeniz dileğiyle…

1.Üniversite şenliğine katılmak

Picture

  Sapiensin üniversitedeki ilk hayali olabilir okul şenlikleri. Bol bol eğlenceden oluşan, okuldaki bütün insanların bir arada görülebildiği nadir anlardan biri. Konserler, tiyatrolar, seminerler kısaca ne ararsanız var. Bilkent Üniversitesi’nin “MayFest” olarak bilinen bahar şenliği de Ankara’daki en popüler öğrenci şenliklerinden biri. May Fest Çimlik Alan’da başlayan bu festivale neredeyse bütün öğrenciler katılıyor. Bilkent Radyo Dj’lerinin performansıyla haraketlenen şenlik, konserlerle devam ediyor. Festival, ayrıca düzenlendiği her yıl festival günlerinin yağışlı geçmesiyle de meşhur. Fakat 2018 yılına ait bu fotoğrafta da görüldüğü gibi öğrenciler yağışlı havaya aldırış etmeden eğlenceye devam ediyor. (2019 Bahar Şenliği Programına buradan ulaşabilirsiniz.)

2. Öğrenci topluluklarında aktif üye olmak

Picture

Üniversitede çevre edinmenin en kolay yoludur topluluklar. Hem oradaki insanlarla en az bir ortak yönünüz olduğunu da bilirsiniz. Genelde bir yılı tamamladıktan sonra yaprak dökümü yaşansa da, kalıcı arkadaşlar bulmak da mümkün. Bilkent Üniversitesi’nin verilerine göre, 2019 yılı için toplamda 102 aktif topluluk bulunuyor ve bu topluluklar yılda yaklaşık 1500 etkinlik gerçekleştiriyor. 102 topluluğun içerisinde mutlaka sizin de içerisinde yer alabileceğiniz bir topluluk vardır. Eğer sizin için bir topluluğun olmadığını düşünüyorsanız, kendi topluluğunuzu kurmak için 9 kişi daha bulmanız yeterli. (Bilkent Üniversitesi’nde faaliyet yürüten toplulukların listesine buradan ulaşabilirsiniz.)

3. Pijama partisi yapmak

Picture

Arkadaşlarınızı çok daha iyi tanımanın ücretsiz yolu pijama partisi. Eğlenceyle başlayan bu partinin sonunda herkes sırlarını ortaya döküyor. Akşam herkes biraz gergin olsa da, sabah uyandığınızda yakın arkadaşlarınızla kahvaltı yapıyorsunuz. Fakat Bilkent’te öğrencilerin eve gitmek için yeterli vaktinin olmamasından kaynaklı siz de Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri gibi pijama partisini kendi fakültenizde düzenleyebilirsiniz. Böylece ev ortamını kampüse taşıyabilirsiniz. 

4.Bir hafta sonu Eymir Gölü’ne gitmek

Picture

Ankara’nın doğa güzelliklerinden biri olan Eymir gölü, arkadaşlarla güzel bir yürüyüş ya da bisiklet turu yaparak doğanın tadını çıkarmak için gidilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Gölün çevresinde kafeler ve büfeler bulunsa da, kalabalık bir arkadaş grubuyla gidildiğinde ateş yakılmadığı sürece piknik yapmak da serbest. (Bisikletiniz yoksa kiralamak için buradan bilgi edinebilirsiniz)

5. Eskişehir’e kaçmak

Picture

Eskişehir, öğrencilik hayatının dolu dizgin yaşandığı ilk akla gelen şehirlerden biri. Şehrin göz bebeği Sakarya Irmağı’nın en uzun kolu olan Porsuk çayı, gondol ve bot turlarının yanı sıra arkadaşlarınızla yanında bulunan rengarenk mekanlarda bir şeyler yiyip içme ve çimlere uzanıp keyif yapma imkanı sağlıyor. Hızlı trenin Ankara’ya belki de en büyük katkısı Eskişehir oldu. (Hızlı tren seferleri için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz)

6. Kapadokya’ya günübirlik gezi yapmak

Picture

Medeniyetlerin seslerini duymak, tarihi yapıtlara dokunmak ve hikayelerini bilmek için görsel bir şölen hazırlayan Kapadokya kesinlikle doğru bir tercih. Tarihin yanında balon turu kadar erken kalkmanıza gerek kalmadan, uygun fiyatıyla ATV turu sapienslere günü birlik gezi için çok eğlenceli vakit geçirten bir etkinlik. Her mevsim gerçekleşebilen bu turlarda tur süresini ve rotasını kendiniz belirleyebiliyorsunuz. (ATV turları hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.)

7. Arkadaşlarla Olympos’ta yaz tatili yapmak

Picture

Eski büyüsünü biraz yitirse de, hâlâ arkadaşlarla birlikte gidilen ilk tatilin vazgeçilmez yerlerinden biridir Olympos. Uygun fiyata tatil yaparken aynı zamanda içiniz de huzur doluyor. Tabii öğrencilerin en çok tercih ettiği yer olmasından kaynaklı bir sürü eğlenceli aktivite bulabilirsiniz. 

8. Yurtdışı tatili yapmak/ Erasmus’a gitmek

Picture

Ufkunu genişletmek isteyen sapiensler için yurtdışı deneyimi olmazsa olmaz. En güzeli Erasmus olsa da, Erasmus’a gidemeyenler ucuz hostelleri tercih ederek çok da uygun fiyatlara gezilecek yerler bulabilir. Tek ihtiyacınız biraz cesaret. Genç sapienslerin öncelikli tercihi ise Amsterdam.

9. Batak öğrenmek

Picture

Şimdi batak öğrenmek ne alaka diyebilirsiniz. Sosyal bir etkinlik olarak görünse de ortalamanızı yükseltmek için batak öğrenmeniz şart. Çünkü istatistik dersinden geçme ihtimaliniz batakta As’ın çıkmış olma ihtimalini aklınızda tutabilme ihtimalinize eşittir.

10. İyi bir şirkette staj bulmak

Picture

Zorunlu stajlardan keyif almanın en etkili yolu iyi bir staj yeri bulmak. Hem çevrenizi genişletmek ve güzel dostluklar edinebilmek, hem de gelecekteki mesleğimiz için işimize yarayacak bilgiler edinmek açısından iyi bilinen bir şirkette yapılan staj, sapiensler için oldukça önemli.