Derse Ara Veren Sapiensler İçin: Aylak Madam Kahve Evi

SAPİENSTUDENTS – Ferda Çakmak & Elif Yıldız

      Ders çalışmaktan sıkılan ve arkadaşlarıyla kahve içip, keyifli sohbetler etmek için Aylak Madam Kahve Evi mükemmel bir tercih. Öncelikle ismiyle dikkat çeken bu mekan, içeri girdiğimiz andan itibaren sıcacık ve rengarenk bir ortamla bizleri selamlıyor. Öğrencilik hayatım boyunca, rahatlamaya ihtiyacım olduğunda ve bir ders molası vermek istediğim sıralarda kendimi bulduğum mekan oldu burası. 
     “Aylaklık… Bir duygunun peşine takıldık ya da peşimize taktığımız duygu bizi buralara getirdi. Biz geldik siz de geldiniz. Buluşacak bir yer bulduk.” mottosuyla yola çıkan Aylak Madam, Türk edebiyatına damga vuran Aylak Adam romanını akıllara getiriyor. Yusuf Atılgan’ın “Biliyordu; anlamazlardı” diye biten romanında bahsettiği büyük şehirde sevgiyi arayan adam olarak tasvir ettiği Aylak Adam ile Aylak Madam arasında kesinlikle bir bağlantı kurulabilir diye düşünüyorum. 
       Ev misafirliğine gitmiş hissi uyandıran bu mekan, öyküde, romanda, şiirde, şarkıda, kırda bayırda, aşkta öfkede hep aylaklık diyerek sapienslere kısa bir molanın önemini hatırlatıyor.

Fiyat: 💸
Sessizlik: 🤫🤫
Kitap Arşivi: 📚

Adres: Kavaklı Dere Mah., Karanfil Sk. D:77, 06640 Çankaya/Ankara
T
elefon: (0312) 419 74 12