Hobi Edinmek; Ankara’da Boş Zamanlarını Verimli Gecirmek İsteyenlere 4 Hobi Önerisi

 Ankara’dan keyif almaya çalışan dostlarımız merhabalar ! Bu haftaki postumuzda boş zamanlarını verimli geçiremediğini ve yapacak bir şey bulamadığını düşünenlere  Ankara’da edinebilecek 4 farklı hobiyi ele aldık. 
1. Koşu Gruplarına Katılın !

Spor yapmayı istiyorsanız ya da  seviyorsanız, bu hobi tam size göre! Sizlerde çoğu insan gibi tek başınıza spor yapmaktansa birileri ile spor yapmayı tercih ediyor, ‘Spor yaparken insan sosyalleşmeli ve eğlenmeli.’ diyorsanız spor ayakkabılarınızı hazırlayın, ilk koşunuza başlamak üzeresiniz. Peki, ne yapar bu koşu grupları? Koşu grupları insanların bir araya gelip bellli bir güzergahda haftanın belirli günleri birlikte koşmasını hedefleyen gruplardır. Düşünülenin aksine koşu grupları sıkıcı, sadece sporcuların bir araya gelip koştuğu bir topluluklar değiller. Yeni insanlara kapısı açık olan sosyalleşmenin sporla eş değer tutulduğu bu gruplar, üyelerine spor yaparken sosyalleşme ve spora olan motivasyonu arttırmayı hedefliyorlar. Eğer aklında ” Koşuya nasıl başlarım ? ”  sorusu varsa cevap çok uzakta değil.

Öneri:  Ankarunning 

2. Koleksiyon yapmaya başlayın !

Bir pul koleksiyonuda siz yapın! Küçüklüğümüzde çoğumuzun yaptığı taso, içecek kapağı koleksiyonculuğumuz aslında sizler için keyifli bir hobi olmaya devam edebilir. Bunun için ihtiyacınız  olan sadece iki şey var; ilki ne koleksiyonu yapacağınıza karar vermek, ikincisi de karar verdiğiniz koleksiyon için araştırmaya ayırabileceğiniz zaman ve para. Koleksiyon yapacağınız kategoriyi seçerken dikkat etmeniz gereken şeylerin başında: bulunabilir ve maddi anlamda ulaşılabilir bir kategori olmasına dikkat edilmeli yoksa koleksiyonunuza parça eklemekte zorlanırsınız. Şimiden sizi uyaralım, koleksiyon yapmaya başlarken hangi objeleri biriktirmeyi ve saklamayı düşünüyorsanız kararınızdan emin olmalısınız. Bazı Eğer kararınızı yarı yolda değiştirirseniz koleksiyonunuza harcadığınız para ve emek karşılığını vermeyebilir. Koleksiyon yapmaya başlamak için bit pazarlarını ve antika pazarlarını ziyaret edebilirsiniz. Son olarak koleksiyonerlik sizde bağımlılık yapabilir aman dikkat   🙂

Öneri: Ayrancı Antika Pazarı / Ulus İtfaiye Meydanı

3. Sosyal Sorumluluk Projelerinde Yer Alın !
Çevrenizdekilerin de yüzünü güldürün! Eğer ki diyorsanız, ‘Benim zamanım başkalarına da yardımcı olsun.’ o zaman, sizleri Ankara’da sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olmaya davet ediyoruz. Ankara’da birçok farklı konuda gönüllü olabileceğiniz kategori var. Örneğin, hayvanlarla ilgili projelerde yer almak istiyor olabilirsiniz, o zaman bir çok barınak yardımlarınızı bekliyor olucaktır. ‘Zihinsel olarak yetersiz kişilerin hayatlarında benim de bir katkım olsun.’ diyorsanız, sizleri Ziçev’de bekliyorlar.
4. Fotoğraf Çekmeye Başlayın !

Şehire bir de kamera objektifinden bakın! Fotoğraf çekmek günümüzde sosyal medyanın ve telefonların gelişmesiyle bizlerin vazgeçilmez bir parçası oldu. Fakat, hobi olan fotoğrafçılık; ‘selfie’ çekmekten birazcık daha farklı. Kamera ile fotoğraf çekimine başladığınız zaman daha önce görmediğiniz ya da farketmediğiniz binalara, insanlara ve daha bir çok nesneye odaklanacağınız için Ankara’yı farklı bir gözle tekrar keşfedebileceksiniz. Fotoğrafçılığa başlarken bir adet başlangıç seviyesi bir kamera, yüksek belleğe sahip bir hafıza kartı ve temel fotoğrafçılığı öğrenebileceğiniz bir kaç video ile çözünürlüğü yüksek fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu hobiyi geliştirmeniz için tek yapmanız gereken şey işe bol bol fotoğraf  çekip, öğrendiğiniz bilgileri pekiştirip, güzel yerler keşfetmek olmalı.

Öneri: Okan Yurtsever Blog 

5. Yeni Lezzetler Tadın!
Dünya lezzetlerini keşfetmeye başlayın! ​Farklı lezzetler tatmaktan, Dünya mutfaklarını denemekten zevk alabilen insanlardan mısınız? Öyleyse bahsedeceğim yer tam size göre. Le Piment Rogue Bilkent Üniversitesi Turizm departmanın uygulamalı restoranı olmakla birlikte, öğrencileri ile her hafta farklı bir dünya mutfağını ve lezzetini bize tadabilme imkânı sunuyor. Güzel bir yemek insanı basitçe mutlu etmeye yeter iken, turizm bölümü bu restoranını sadece Bilkent’e kısıtlamakla kalmayıp, gelip yeni lezzetler tatmak isteyen herkes için kapılarını sonuna kadar açıyor. Uzağa gitmeden nasıl farklı lezzetler tadarım diye sizde düşünüyorsanız, Le Piment Rogue uygun fiyatlarıyla bunun tam adresi.
6. Yelkenlerinizi Açın!
‘Ankara’da deniz yok nasıl yelken yapacağız?’ demeyin! Ankara’da tahmin edilenden daha fazla yelkenli sevdalısı varmış meğer. Ankara Yelken Klubü Mogan Gölü’nde yelken seven ankaralıları sevdalarıyla buluşturuyor. ‘Ben nasıl yelkenli kullanacağım?’ demeyin, Ankara Yelken Klubü yeni başlayanlar için teorik bilgiyle yelken severlere eğitim imkanı da sunuyor. Klübün verdiği teorik bilgileri gölde pratik bilgilerle pekiştiriyor yelken severler. Yelken severler bu eğitimlerde keyif aldıkları bir aktiviteyi yaparken aynı zamanda da ekip olarak çalışmanın gücünü keşfediyor.