Ankara’da Bahar, İstanbul’da İftihar Vakti

CAPITAL 101 – NURSAN AKINCI & ÖYKÜ ÖNCÜL

Baharın gelmesiyle Ankara’nın grisi yerini yavaş yavaş yeşile bırakmaya başladı. İstanbul’da bahar gelince deniz kenarına inen gençlik için ise Ankara’da Seğmenler vakti!  Şimdi İstanbul’un mavisini bir kenara bırakıp, Ankara’da az da olsa bulunan yeşilin tadını çıkarma zamanı, pek tabii ki bunun en güzel adresi de Seğmenler Parkı. Kuğulu Park’tan sonra Ankara’nın merkezi Kavaklıdere’deki bir diğer meşhur yeşil alan Seğmenler Parkı 1983’te açılmış. 67 bin metrekarelik araziye kurulu olan park, Ankara’nın merkezinde gri şehri yeşile boyayan nadir alanlardan bir tanesi. Haydi o zaman hep birlikte Seğmenler’de bir bahar gününe göz atalım!

Ankara’da baharın gelip gelmediğini Seğmenler Parkı’ndaki kalabalığın yoğunluğuna göre hemen anlayabilirsiniz. Özellikle güneşli havalarda bizlere ve hayvan dostlarımıza sunduğu oldukça geniş alan, parkı ilkbaharın vazgeçilmez duraklarından birisi haline getiriyor. 7’den 70’e herkesin yeşile olan özlemini gidermesini sağlayan park, özellikle şehir merkezindeki Ankaralılar için adeta çöl içinde bir vaha.

Seğmenler’de arkadaşlarınızla keyifli zaman geçirmenin yanında kitap okumadan yürüyüşe, çocuklar için oyun parkından gençler için haftasonları olan canlı müzik etkinliklerine kadar çeşitli aktivitelerde bulunabilirsiniz.

Liselilerden üniversite gençlerine herkesin uğrak noktası olan Seğmenler’de arkadaşlarınızla oturup çimlerde ya da getirdiğiniz sandalyelerde oturup keyifle sohbet ederken, yanınızda olması muhtemel olan gitar çalan bir grup gence eşlik bile edebilirsiniz.

Ailenizle de arkadaşlarınızla geldiğinizde şehir hayatının içinde doğa ile iç içe vakit geçirebilmenize olanak sağlayan Seğmenler, Gri Şehir’in yeşil yüzünü görüp kuş sesleri ile huzur bulduğunuz bir yer haline geliyor.

Seğmenler Parkı yeşiliyle bizlere olduğu kadar sevimli hayvan dostlarımıza da keyifli zaman geçirebilecekleri bir ortam sunuyor. Parkta köpek dostlarınızı uzun yürüşlere çıkarabilir, onlarla rahatça oyunlar oynayabilir ve yeni arkadaşlar edinmesini sağlayabilirsiniz.

Seğmenler Parkı, arkadaşlarınızın yanında sevgiliniz ya da eşinizle de gittiğiniz diğer mekanlardan farklı olarak yeşilin tadını çıkarabileceğiz bir ortam. Burada sevdiğiniz kişi ile birlikte romantik yürüyüş yapabilir, dinlenmek için ister banklara ister çimlere oturup hoş sohbetinize devam edebilirsiniz.

Baharın gelmesiyle ayrı bir güzel olan bu park, şehir içinde pratik bir piknik yapmanıza da imkan sağlıyor. Piknik yaptıktan sonra yiyecek ve içeceklerinizi çimler yerine çöp kutularına atmanız ile bu parkın doğasını bozmayıp, temizliğini ve güzelliğini koruyabilirsiniz.

“Piknik gibi değil de bir şeyler atıştırmak istiyorum.” diyorsanız, parkın girişinde bulunan büfeden istediğiniz yiyeceği alabilirsiniz. Parka çoktan oturdum diyorsanız da parkın içinde dolanan seyyar satıcılardan çekirdek ve içecek alarak da keyifli vaktinize devam edebilirsiniz.

Günün her saatinde yemyeşil çimlere uzanıp kitabınızı okurken, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp bir nebze de olsa doğanın sesini dinleyerek keyifli vakit geçirebileceğiz bir alan Seğmenler Parkı.

Özellikle Kavaklıdere civarında oturuyorsanız bu park şehrin içindeki doğada düzenli yürüyüşler yapmak için de oldukça iyi bir alternatif. Seğmenler Parkı civarında oturmuyorsanız da yolunuz buradan geçiyorsa, vaktiniz de varsa doğaya hasret kalınan Ankara’nın yeşil yüzü eşliğinde kısa bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Adres: Çankaya Mahallesi, 06680 Çankaya/Ankara