Karantina Günlerinde Hazırlayabileceğiniz 4 Farklı Ev Yapımı Burger Tarifleri

Ceyda Çelikdoğan – Sebil Sancak Blog: AnkaBurger Comd 357 Multimedia Journalism İlkbahar 19/20 Listeleme Projesi

Dünyayı kasıp kavuran bir virüsle mücadele etmekteyiz ve bu sebeple evimizden çıkamıyoruz. Şimdi sizlere bu karantina sürecinde evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz birbirinden leziz “Hamburger” tarifleri vereceğiz. Bu virüs bizimle uğraşırken hadi bizde kendimize zaman ayırıp leziz hamburgerlerimizle uğraşalım. İşte sizin için hazırladığımız 4 ev yapımı hamburger tarifi. Biz denerken eğlendik, umarım sizde eğlenirsiniz. #EvdeKal

Fresh Burger

“Evden de çıkamıyorum acaba kendime ne hazırlasam” dediğinizi duyar gibiyim. Şimdi sizlere tavuk ve kabağın uyumunu sergileyen leziz bir hamburger tarifi vereceğim. Herkesin evinde olduğuna inandığım, evimizde yok isede uygun bir fiyata hazırlayabileceğiniz bir hamburger tarifi geliyor Fresh Burger.

Malzemeler (4 Kişilik)

1 Kabak
Zeytinyağı
500 gram fileto tavuk göğüsü
2 YK galeta unu
1 Yumurta
Yarım bağ Maydanoz
4 YK Süzme Yoğurt
1 Salatalık
1/4 Dereotu (isteğe bağlı değişebilir)
1 TK limon suyu + tuz, karabiber,pul biber   

Hazırlanış:

Tavuk göğüsünü robottan geçirin, üzerine yumurta, galeta unu, maydonoz, tuz ve karabiberi ekleyerek kıvam alana kadar yoğurun. Şekillendirdiğiniz tavuk köftelerini tavada iki tarafıda renk alana kadar kızartın. Mükemmel tavuk köfteleriniz hazır. Ardından kabağı halka şeklinde doğrayın. Zeytinyağı, tuz ve pul biberi bir kapta karıştırın ve doğradığınız kabakları içine atarak harmanlayın. Harmanlanan kabakları ızgarada 2 dakika kadar çevirin. Leziz ızgara kabaklarınız hazır. Son olarak, salatalığı soyarak rendeleyin ve bir kaba alın içerisine ince kıyılmış dereotunu, süzme yoğurt, tuz ve limon suyunu ekleyerek karıştırıyoruz. Şimdi geldik tarifimizin en güzel yerine. Ortadan kestiğimiz hamburger ekmeklerimizin içerisine ızgara kabakları, tavuk köftelerimizi ve üzerine yoğurt sosumuzu döküyoruz ve ekmeklerimizi kapatıyoruz. Leziz hamburgerlerimiz yemeğe hazır.

Veggie Burger 

Vegan okuyucularımıza özel, besin değeri yüksek olan vegan burgerimizle karşınızdayız.

Malzemeler: (8 Kişilik)
Hamburger Ekmeği (8 Adet)
​Zeytinyağı
1.5 su bardağı Meksika fasulyesi
1 büyük kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet havuç – 1 adet kıvırcık marul
1 adet kabak
1,5 YK kimyon
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ dereotu
Yarım çay bardağı ayçekirdeği içi
3 YK yer fıstığı ezmesi
2 adet domates + tuz, karabiber

Ortalama Maliyet: 22 TL

Hazırlanış:
Kabuğunu soyduğumuz kabak, havuç ve sarımsakları rendeleyin. Soğanı isteğimize bağlı olarak piyazlık ya da küp küp doğrayın.. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Ardından soğanlar pembeleşene kadar soteleyin ve uzerine sarımsak ve sebzeleri ekleyerek sotelemeye devam edin. Hamburgerimizin köftesine kıvamını vericek olan fasulyelerimizi sudan alarak çok fazla ezmeden püre haline getirelim. Püre haline gelmiş olan fasulyelerimizin içerisine daha önceden hazırlamış olduğumuz soteyi ekleyin ve ayçekirdeği içini, baharatları ve kıvamını sağlamak için yer fıstığı ezmesini ekleyerek harmanlayın. Kıvamını alan harcımızı şekillendirerek, kızgın tavada arkalı önlü renk alana kadar kızartın. Domatesleri halka halka doğrayın ve kıvırcık marulları bol suda yıkayarak servise hazırlayın. Ortadan böldüğümüz hamburger ekmeklerinin içerisine marul yaprakları, üzerine domatesi ve hazırlamış olduğumuz vegan köftelerinide ekleyin. Leziz vegan burgerimiz tadıma hazır. Afiyet olsun burger severler.

Kahvaltılık Burger

Klasik kahvaltılardan sıkıldım değişik bir kahvaltı mı yapsam diyorsunuz. Burger çok severim, kahvaltımada dahil edeyim mi diyorsunuz. İşte size hafif, sağlıklı ve bir o kadar da doyurucu kahvaltılık burger tarifi.

Malzemeler: (1 kişilik)
Bazlama (ya da hamburger ekmeği)
1 adet domates
1 yumurta
Nane yaprağı
Krem Peynir
Tercihen sosis ya da pastırma

Ortalama Maliyet: 5.5 TL (pastırma/sosis olmadan)

Hazırlanışı:
Yumurtayı tercihinize ettiğiniz kıvama göre az tereyağında pişirin. Kahvaltılık burgerimin içinde sosis ya da pastırma olmadan olmaz diyenlerdenseniz pastırma/sosis hazırlamanın tam sırası. Az yağda sosis/pastırmanızı rengi oturuncaya kadar hafifçe kızartın. Bir yandan da domatesleri halka şeklinde doğrayın ve nane yapraklarını kopartın. Bazlama ekmeğini ortadan ikiye kesin. Bazlama ekmeğinizin içine krem peynir sürün. İşte şimdi geldik tarifimizin en güzel tarafına. Hazırlamış olduğumuz malzemeleri sıra ile bazlama ekmeğimizin içine yerleştirelim. Unutmayın ki yumurtayı en üste koymak (sarısını cıvık sevenler) dağılmasını engelleyecektir. Afiyet olsun Burger severler.

Nohut Burger

Karantina süresince evimizdeki malzemeleri değerlendirerek çeşitli yemekler yapıyoruz ama biraz değişiklik arıyorsak, işte size önerimiz Nohut Burger.
Malzemeler: (4 Kişilik)
Hamburger Ekmeği 4 adet
Salatalık Turşusu
2 patates
4 domates
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Baharatlar (tuz,pul biber,kimyon)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ roka- Yarım su bardağı galeta unu

Ortalama maliyet 15 TL

Hazırlanışı:
Nohutları haşlayın, Soğan ve sarımsakları küp şekilde doğrayın. Maydanozu incecik kıyın. Küp şeklinde doğradığımız soğan ve sarımsakları haşlanmış nohut, baharatlar, kabartma tozu, ve maydanozla beraber robotun içine koyup, püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Yoğunluğu ayarlamak içinse galeta unuyla beraber şekil verip buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Dinlendirmenin ardından hazır olan nohut köfteleri hafif yağlanmış tavada önlü arkalı pişirin. Bir yandan da patatesleri jülyen doğrayın ve soğuk suda yıkayıp kurutun. Patatesler kuruduktan sonra da rengi oturana dek yağda kızartın. Son aşamaya doğru yaklaşırken ekmekleri ortadan ikiye bölün ve hafifçe tavada ısıtın. Alttan başlayarak sırasıyla nohut köfteyi, üzerine roka, halka dilimlenmiş domates, turşu ve patates kızartmalarını ekleyin. Afiyet olsun Burger severler.