Ankara’nın Ulaşımı En Kolay 4 Pastanesi

Gözde Doğru – Halil Kılıç Blog:Ankara’da Pastaneler / Comd 357 Multimedia Journalism İlkbahar 19/20 Listeleme Projesi

Derslerin yoğunluğu, staj/iş arama telaşı, eli kulağında sınavlar… Tüm bu karmaşada içinizi ısıtacak bir haberimiz var sizlere. Taze pişmiş aromalı kek kokuları eşliğinde, sıcak çayınızı içerken en sevdiğiniz arkadaşınızla belki alacağınız önemli kararlar arifesinde belki de havadan sudan güzel bir sohbet edeceksiniz. Flamingo, Bonapple, Elizin ve Cocinella… Sizler için gezdiğimiz, önünden aslında defalarca geçtiğiniz, yazımızı okuduğunuzda “aa bu pastane burada mıymış?” diyeceğiniz, Ankara’nın ulaşımı en kolay 4 pastanesi…

1) Tunalı Hilmi’nin Tam Ortasında: Elizinn Pastanesi 

Adres: Kavaklıdere, Tunalı Hilmi Cd. 81/A, 06680 Çankaya/Ankaraİki caddeyi bağlayan köşe başındaki o pastane… Normal pastanelere göre biraz daha geniş içerisi. Kışın ve bahar ayları ısıtıcıların altında, caddede dolaşan insanları izleyebileceğiniz, büyük bir de terası var. Özellikle öğleden sonraları kalabalıklaşıyor. Ancak yoğun olduğu saatlerde bile, arı gibi hızlı servisleri. Canınızın çekebileceği her türlü tatlıyı bulmak mümkün menülerinde. Fiyatlar Tunalı Hilmi Caddesi’ne kıyasla uygun. Ders çıkışı tatlı krizlerini bastırmaya birebir olan bu pastane, TMD ringinden indiğinizde yürüyerek sadece 5 dakika.

İki Kişilik Ortalama Fiyat*: 25-35 TL
Fiyat Performans Değerlendirmesi: 3/5
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 8.30 – 22.30
www.elizinn.com.tr/tr

Adres: Kavaklıdere, Tunalı Hilmi Cd. 81/A, 06680 Çankaya/Ankara

2) Müzikleri, Kokusu Şahsına Münhasır Pastane: Bonapple

Amerikan dekorasyonuyla butik bir pastane olan Bonapple, müzik tercihleriyle lacivert  çerçeveli cam kapısından giren neredeyse her müşterinin yüzüne bir tebessümü konduruyor. Alt katta bulunan mutfaktan, içeriye dolan tarçınlı koku, dekorla bir uyum içerisinde. Civardaki pastanelere göre oldukça büyük olan cheesecake ve pastaların içeriğinde hiçbir katkı maddesi (şurup, margarin ve yapay tatlandırıcılar) yok. Diğer pastanelerden farklı olarak çay ve kahveler modunuzu yükseltmeye sebep olacak kadar lezzetli.

​İki Kişilik Ortalama Fiyat*: 30 – 40 TL
Fiyat Performans Değerlendirmesi: 5/5
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Cumartesi 9.30 – 22.00
Pazar 12.00 – 22.00
www.instagram.com/bonapplebakery

Adres: Kavaklıdere, Bestekar Cd No:39, 06680 Çankaya/Ankara

3) Uzaklarda Aramayın Yanı Başınızda: Coccinella (Bilkent Şubesi)

Kavaklıdere, Bestekar Cd No:39, 06680 Çankaya/Ankaraİki kız kardeş olan Suna ve Saadet Hanım’ın beraber kurdukları pastane: Cocinella. Hem Bilkent Station’da butik pastane lezzetine sahip hem de oldukça profesyonel bir üretim var içeride. Menülerine yeni ekledikleri, sapsarı rengiyle bahar habercisi; orijinal çiçeğinden yapılan bir İtalyan lezzeti: Mimoza Pastası, en çok satılan ürünlerinden yalnızca bir tanesi. “Ama ben evde demlenen çayın tadını da çok özledim” diyorsanız Migros alışverişiniz sonrası biraz mola verebileceğiniz bir mekan. Fiyatlar ise Bilkent Station’a kıyasla uygun.

İki Kişilik Ortalama Fiyat*: 30 – 40 TL
Fiyat Performans Değerlendirmesi: 4/5
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 12.00 – 22.00
www.coccinellacafe.com.tr

Adres: Üniversiteler, 1597. Cad. Bilkent Center AVM, 06800 Çankaya/Ankara

4) Pembe Dekoruyla Kızılay’ın Göbeğinde: Flamingo Pastanesi (Kızılay Şubesi)

Gençler ne arar pastanelerde demeyin. Kimisi test kitabıyla geniş masalarında, kimisi arkadaş grubuyla arka bahçe terasında oturan gençler var bu pastanede. Güler yüzlü çalışanları, hızlı servisi olan, oldukça temiz bir mekan Flamingo. Geniş bir pastane menüsüne sahip bu mekanda fiyatlar rakiplerine kıyasla uygun. En çok satılan ürünlerden biri; keki acıbadem unundan yapılan çilekli pastaları: Budapeşte, sadece 22 TL. Arkadaşla paylaşmaya birebir. Kızılay Selanik Caddesi’nde olan Flamingo, arka bahçesinden kahkaha sesleri eksik olmayan canlı bir  pastane.

İki Kişilik Ortalama Fiyat*: 25-35 TL
Fiyat Performans Değerlendirmesi: 4/5
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 8.00 – 22.00
flamingopastaneleri.com.tr

Adres: Meşrutiyet, Selanik Cd 30/A, 06420 Çankaya/Ankara

​*İki kişilik ortalama fiyat büyük porsiyonlu tatlıların paylaşılması ve kişi başı birer sıcak içecek (çay, kahve) baz alınarak hesaplanmıştır.

Halil Kılıç 

Halil Kılıç