Ankara Geceleri: 4 Farklı Soluk, 4 Gece Mekanı

Ozan Sehman – Yağız Küçükturan Blog: Ankara Geceleri / Comd 357 Multimedia Journalism İlkbahar 19/20 Listeleme Projesi

Ankara gecelerinin markalaşmış birçok gece kulübüne ev sahipliği yapması dışında zaman zaman trend olan farklı mekanları da geceye hareket getirmekten geri kalmamıştır. Bu farklı tarzda mekanlar bazı yönleriyle birbirlerine benzerlik gösterirken aslında hepsinin kendilerine has “kişilikleri” olduğunu söylemeden geçemeyiz. Bizim gözümüzde orijinalliğini koruyan ve gitmekten gerçekten keyif alacağınızı düşündüğümüz Umumi’den Pixel’e dört farklı mekanı sizler için farklı yönleriyle inceledik, puanladık ve sıraladık. Şimdi sıkı durun çünkü Ankara gecelerinde iz bırakma vaktimiz geldi!

Baş Döndüren Bir Eğlence: UMUMİ 

Ankara’da birkaç hafta geçiren herkes bir kez bile olsun “Umumi” kelimesini işitmiştir. Şehrin en orijinal gece kulüplerinden biri olan bu mekan, Cuma ve Cumartesi günleri sizlere kapılarını ardına kadar açıyor. Genel olarak üniversiteli genç kitlenin akın ettiği mekan, orta yaş grubuna da hitap edebilecek bir yapıda. Karanlık ambiyansı, alçak tavanı, birbirine yakın bistroları ve tıklım tıklım kalabalığıyla sizleri samimiyete ve başka insanlarla kaynaşmaya davet ediyor. Girişte ödemeniz gereken 60 TL’lik bir ücret mevcut ve bu ücret karşılığında barda kullanabileceğiniz bir adet ücretsiz içecek bileti de sizlere veriliyor. Umumi, bu tarz mekanlar için gayet yeterli ve lezzeti yerinde bir menüye sahip, içecek fiyatları ise 40-60 TL civarlarında değişiyor. Müzikler popüler/eski yabancı pop ve R&B yoğunlukludur fakat birçok farklı tarzı işitebilirsiniz. Her yönüyle size farklı bir yerde olduğunuzu hissettirmeyi başaran mekan aslında iki ayrı kısımdan oluşuyor. İçeri kısımda sizleri karanlığın içinde kaybolup, kendinizi dans ederek eğlencenin kucağına bırakacağınız ve belki de içinizdeki gerçek sizi o karanlıkta bulacağınız bambaşka bir ortam bekliyor. Balkon kısmı ise biraz hava alarak aynı zamanda yeni insanlarla tanışabileceğiniz, müziğin ve dansın daha az hakim olduğu, sohbet etmek isteyenlerin daha çok tercih edebileceği bir düzende. Şahsi fikrimiz iki kısmın da iyice tadını çıkararak sabit bir yerde takılı kalmamanızdır çünkü unutmayın ki Umumi’de asıl eğlenceyi yerinizde durmadıkça hissedersiniz.

Müzik 🎵: 9,5 / 10
Ambiyans 🔆: 8,5 / 10
Fiyat 💲: 7,5 / 10
GENEL 🏆: 8,5 / 10

İletişim 📞:
Telefon: 0538 073 50 60
Instagram: umumi_
Adres: Kazım Özalp, Reşit Galip Cd. No:57/2, 06700 Çankaya/Ankara

Eğlendirmekte Fazlasıyla İnatçı: KEÇİ

Tam olarak Umumi’nin alt katında konumlanmış olan Keçi, Ankara gece kulübü kültürünün yapı taşlarından biridir. Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri müşterilerine hizmet vermekte olup genç-yaşlı demeden her kitlenin gönlünde taht kuran bir mekandır. Ambiyansı ağırlıklı olarak loş ışıklardan oluşmaktadır ve bu ışıklar eşliğinde bistronuzda rahatça dans edebilir veya bar kısmında oturarak mekanın keyfini buradan çıkarabilirsiniz. Fiyatların 50-60 TL civarında değiştiği menüde aradığınız içeceği bulacağınıza hiç şüpheniz olmasın. Müzikler eski ve yeni Türkçe/yabancı pop tarzı şarkılardan oluşuyor. Hiç beklemediğiniz anlarda yapılan başarılı şarkı geçişleriyle birlikte sizleri şaşırtarak bir anda eğlencenin doruklarına ulaşmanızı sağlayan mekanda, kendinizi ister istemez ambiyansa, müziğe ve doğal olarak ortama kaptırıyorsunuz. Ve şunu söyleyelim, kendinizi bir kere bu ortama kaptırdığınız zaman gecenin hiç bitmemesini isteyeceğinizden emin olabilirsiniz. Özellikle Türkçe Pop severlerin kesinlikle gitmesini tavsiye ettiğimiz Keçi, şahane nostaljik esintiler sunarak eğlencenin yanında sizleri biraz da geçmişe götürmekte ve o içinizdeki hoş kıpırtıyı yaratmayı başarıyor.

Müzik 🎵: 9 / 10
Ambiyans 🔆: 8,5 / 10
Fiyat 💲: 7 / 10
GENEL 🏆: 8 / 10

İletişim 📞:
Telefon: 0538 073 50 60
Instagram: keciankara
Adres: Kazım Özalp, Reşit Galip Cd.

No:57/A, 06700 Çankaya/Ankara

Tek Kelimeyle Eşsiz Bir Deneyim:KITE

Ankara’da müzik severlerin buluştuğu Kite, underground bir konsepte sahip olup dünyaca ünlü dj’lerin durağı olan bir techno müzik cennetidir. Mekan, Cuma ve Cumartesi günleri açık olup 3 kattan oluşuyor. Mekanın ilk katında açık barından içeceğinizi alıp diğer insanlarla tanışabileceğiniz samimi bir ortam mevcut. İkinci ya da üçüncü kata çıkmak isterseniz ise önce bilet almanız gerekli. Bilet fiyatı o gün çalacak olan dj’e ve yapılan etkinliğe göre değişse de ortalama 40 TL civarında seyrediyor. Aynı zamanda mekan, düzenlenen her etkinlikte öğrencilere özel %50 indirim uygulayarak ufaktan kalbimize dokunmayı da ihmal etmiyor. Bardan biraz bahsetmemiz gerekirse geniş bir içecek skalasına sahip olan menüsünün yanında sizlere gayet lezzetli seçenekler sunuyor, seçiminize göre içecek fiyatları ise 30-60 TL arasında değişiyor. Mekanın ikinci katında çoğunlukla pop ve elektronik tarzda müzik çalıyor ve birinci kata göre daha hareketli bir ortam mevcut. Şimdi geldik üçüncü kata… Dünyaca ünlü dj’lerin çaldığı, techno müzik severlerin hıncahınç doldurduğu o kat… Gerek konsepte uygun ışıklandırmasıyla, gerekse de göz kamaştırıcı dj kabiniyle Kite‘ın üçüncü katının sizlere eşsiz bir deneyim yaşatacağından hiç şüpheniz olmasın. İnsanlarla iç içe olarak müziğin o güçlü basını ve ambiyansın sizi içine çeken parıltısını tüm kalabalıkla birlikte en derinlerde yaşamak istiyorum diyorsanız üçüncü katın dj kabini önündeki bölümü sizi fazlasıyla tatmin edecektir.

Müzik 🎵: 9 / 10
Ambiyans 🔆: 8,5 / 10
Fiyat 💲: 8 / 10
GENEL 🏆: 8,5 / 10

İletişim 📞:
Telefon: 0537 252 54 83
Instagram: kite_ankara
Adres: Güvenevler, Güvenlik Cd. No:97, 06690 Çankaya/Ankara

Müziğin Ritmini İliklerinizde Hissedin: PİXEL 

Techno müzik severler için Ankara’da güzel bir alternatif oluşturan Pixel, orijinalliğiyle ön plana çıkıyor. Listelediğimiz diğer mekanlara göre daha yeni sayılabilecek olan mekan, Çarşamba  günleri balkonunda düzenlenen sucuk ve şarap partileriyle, Cuma ve Cumartesi günleri ise kaliteli dj performanslarıyla sizleri alışılanın dışına çıkarmayı hedefliyor. Techo müziğin ve karanlık bir ambiyansın hüküm sürdüğü mekan, müziğin ritmine paralel olarak değişen ışıklandırmaları ile birlikte sizi istemeseniz bile eğlencenin içine sürüklüyor. Giriş ücreti 30-40 TL arasında değişirken özel etkinliklerde fiyat daha da artabiliyor. Zengin bir menüye sahip olan mekanda içecek fiyatları da ortalama 40 TL civarında. Nacizane tavsiyemiz mekanda dj kabinin sağ veya sol tarafında dans ederek ortamın enerjisini sonuna kadar hissetmenizdir.

Müzik 🎵: 8 / 10
Ambiyans 🔆: 9 / 10
Fiyat 💲: 7,5 / 10
GENEL 🏆: 8 / 10

İletişim 📞:
Telefon: 0538 702 70 00
Instagram: pixelankara
Adres: Kavaklıdere, Tunus Cd. No:66, 06680 Çankaya/Ankara