Ankara’da Hafta Sonu Kahvaltısı için 4 Mekan

Ezgi Tanrıyakul – Eray İşinekoş Blog: Ankara Hafta Sonu Rehberi Comd 357 Multimedia Journalism Sonbahar 19/20 Listeleme Projesi

Merhaba sevgili Ankaraseverler! Ankara Hafta Sonu Rehberi adlı bloğumuza tekrar hoşgeldiniz! Sizinle bu ikinci postumuz aracılığıyla yeniden buluşmanın heyecanı içindeyiz.
Hafta sonu deyince aklımıza ilk gelenlerden biri de şüphesiz uzun, bol sohbetli, bol kahkahalı, haftanın yorgunluğunu bir çırpıda atıvermenize yardımcı kahvaltılar. Eğer siz de “Hep evde mi oturacağız? Azıcık da sosyalleşelim, kahvaltımız ayağımıza gelsin, yeni mekanlar görelim.” diyorsanız, sizi buraya alalım!
Sizin için aileniz, akrabalarınız ve dostlarınızla gidebileceğiniz, hem lezzetten dört köşe olup karnınızı doyurabileceğiniz hem de sevdiklerinizle neşeli, uzun sohbetler eşliğinde haftanın yorgunluğunu atabileceğiniz 4 kahvaltı mekanını seçtik ve sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz!

1) Variante Breakfast and Coffee

Picture

 “Ben geç kalkarım, zaten şunun şurasında bir hafta sonum var.” diyenlerden misiniz? O zaman burası tam size göre! Neden mi? Çünkü Variante Breakfast & Coffee, çoğu mekanın aksine günün hangi saatinde giderseniz gidin size kahvaltı imkanı sunuyor. Alışagelmiş serpme kahvaltıların aksine sizi lezzetli, doyurucu kahvaltısı ve sıcak, samimi ortamıyla ağırlıyor. Kuymaktan omlete, pişiden ev yapımı reçellere, herkesin zevkine hitap edecek ürün çeşitliliğine sahip olduğu söylenebilir. Çay ise ağır,uzakdoğu işi demlikte geliyor. (Buradan da çay tiryakilerine seslenmiş olalım.) Fiyat-porsiyon dengesi ise gayet iyi. Ama size ufak bir öneride bulunacak olursak gitmeden önce rezervasyon yaptırın zira hafta sonu yer bulma açısından sıkıntı yaşayabilirsiniz.

​Adres:
 Barbaros, Abay Kunanbay Cd. 33/A, 06680 Çankaya/Ankara
Telefon: (0312) 428 85 00
Çalışma Saatleri:
Pazartesi: 11.00-23.00
Salı- Cuma: 09.30-23.00
Cumartesi- Pazar: 09.00- 22.00
Fiyat: $$$$


2) Cafe Bi’ Kavanoz

Picture

Sevimli mi sevimli dekorasyonu ve sıcacık atmosferiyle yöresel kahvaltı deneyimi yaşamaya hazır mısınız? O zaman buyrun Café Bi’ Kavanoz’a! Mekana adım attığınız an yüzünüze yerleşecek gülümseme kaçınılmaz! Şık ve bir o kadar da zarif tabaklarda sunulan yöresel kahvaltı tüm haftanın yorgunluğunu üzerinizden almaya geliyor. Baş rollerini zeytinyağının yanında gelen zahter, humus ve Antakya usulu cevizli ezmenin paylaştığı, lezzetli ve doyurucu serpme kahvaltısında ise yok yok!  Ev yapımı, taze reçellerden pişiye, çırpılmış yumurtadan pankeke canınız ne çekiyorsa aradığınız her şeyi bulmak mümkün. Hatırlatmamızı yapmadan geçmeyelim, burası da gidilmeden önce rezervasyon yaptırılması gereken mekanlardan.

​Adres: Mutlukent Mah. Mutluköy Sitesi 1950. Sokak No:8 Ümitköy
Telefon: 0312 236 36 07
Çalışma Saatleri: 08.00- 20.00
Fiyat: $$$$
Web: www.cafebikavanoz.com


3) Cafe Botanica

Hem şehrin merkezinde hem de gürültüsünden uzak, sakin sakin, huzurlu bir kahvaltı yapma arayışı içindeyseniz Café Botanica’nın bu isteğinizi yerine getireceğinden eminiz. Dışı adeta bir botanik bahçesini andıran bu sevimli mekan kış geldiğinde ise etrafı camla kaplı bir kış bahçesini anımsatıyor bize. Ahşap dekorasyonu, rengarenk çiçekleri ve yeşil bitkileriyle sıcak ve samimi bir atmosfer sunan bu mekanın Türk usulü serpme kahvaltısı da göz doyuran cinsten yani masadan aç kalkmanız bizce pek mümkün değil. Şayet yolunuz buraya bir Pazar günü düştüyse açık büfe kahvaltıyla karşılaşmanız da olası.
​Adres: Barbaros, Billur Sk. 5/1, 06680 Çankaya/Ankara
Telefon: 0312 466 60 89
Çalışma Saatleri: 09.00- 00.00
Fiyat: $$$$
Web: www.cafebotanica.cafe

4) Cafemiz

Ankara’nın ilk kafesi olma özelliğiyle tanınan Cafemiz, huzurlu bir kahvaltı yapmak isteyenler için ideal. Beyaz ve zarif iç dekorasyonu, küçük ve yeşil bahçesi, samimi, güler yüzlü ve arkadaş canlısı çalışanlarıyla Ankara sakinlerinin vazgeçilmezlerinden. Sunduğu zengin ve lezzetli serpme kahvaltısıyla birçok müşterinin kalbini kazansa da sınırsız çay hizmeti olmayışı çay tiryakilerini üzüyor. Eğer buraya Pazar günü gelmeye karar verirseniz keyifle dinleyeceğiniz bir piyano dinletisine rastlamanız mümkün!
Adres: Gaziosmanpaşa, Arjantin Cd. no:19/1, 06300 Çankaya/Ankara
Telefon: 0312 467 79 21
Çalışma Saatleri: 08.30-23.00
Fiyat: $$$$
Web: www.cafemiz.com.tr