Sizin için Hazırladık: Evde Hazırlayabileceğiniz Canlandırıcı ve Nemlendirici Maske Tarifleri

Beril Toprak – Lara Kılıçarslan Blog: Beril ve Lara’nın Güzellik Notları / Comd 357 Multimedia Journalism Sonbahar 2019 – 2020 Serbest Gönderi Projesi

Tekrar merhaba makyajseverler! 
​​
Ankara’nın bol ayazlı kışında kuruyan ve yoğun iş/okul tempoları yüzünden yorgunluğumuzu yansıtan ciltlerimiz bu aylarda biraz daha fazla ilgi bekliyor olabilir. Fakat, gerek yoğunluğumuzdan gerekse de kendimizi sıcacık evimizden çıkıp soğuk havaya atmaya üşenmemizden, cilt bakımı merkezlerine gitmek bir işkence haline gelebiliyor. Bu noktada, cilt bakımı rutinimize ek olarak maske yapmaktan başka çaremiz kalmıyor.  Eğer hangi maskeye güvenebileceğinizi bilmiyorsanız veya içerikleri konusunda tereddütleriniz varsa, sizler için evdeki malzemeler ile hazırlayabileceğiniz çok kolay iki maske tarifi hazırladık!
İkimiz de bu maskelerin bu denli işe yarayacağını düşünmüyorduk doğrusu. Benim cildimin biraz neme ihtiyacı varken Lara’nın ise daha canlı görünümlü bir cilde ihtiyacı vardı. Tariflerimizi adım adım takip ederek kış aylarında cildinizin çok ihtiyacı olan nemi verecek olan nemlendirici maskemizi veya yüzünüzden tüm yorgunluğunuzu silip cildinizi canlandıracak canlandırıcı maskemizi deneyebilirsiniz! Yaparken oldukça eğlendiğimiz ve sonucunu da oldukça faydalı bulduğumuz bu maske tariflerini sizlerle de paylaşmak istedik. Yüzünüzü yıkayıp, saçlarınızı topladıysanız kendi maskenizi yapmaya hazırsınız. 15 dakika boyunca maskeyi yüzünüzde bekletirken bizim gibi kendinize bir fincan yeşil çay koymayı da unutmayın! 

Avokadolu Nemlendirici Maske İçin Gerekli Malzemeler: 

  • 1/4 olgun avokado
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı yulaf kepeği

Kahveli Canlandırıcı Maske İçin Gerekli Malzemeler: 

  • 1 çay kaşığı Türk Kahvesi
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı aloe vera jeli

Not:
Avokadoyu, zeytinyağını, balı, yulaf kepeğini, kakao tozunu ve Türk kahvesini biz Migros’tan aldık ancak çoğu markette bu malzemeleri bulabilirsiniz. Aloe Vera jelini ise Watsons, Gratis ya da eczanelerden temin edebilirsiniz. 

Uyarı:Ürünlerden herhangi birine alerjiniz varsa lütfen cildinize uygulamayın.