Listeledik: Ankara’da Kalabalık Arkadaş Grupları için 4 İdeal Mekân

Köklem Seren Blog: Köklem’le Hayat / Comd 357 Multimedia Journalism Sonbahar 19/20 Listeleme Projesi

Merhaba arkadaşlar;
Bugün sizlerle ilk yazımda söz verdiğim kalabalık arkadaş gruplarıyla yapılabilecek etkinlik önerileri ve mekân alternatifleri sunacağım. Bana göre bir etkinliği sevilen arkadaşlarla yapmak kadar zevklisi yok. Çatlayana kadar yemek, ses kısılana kadar konserlerde şarkı söylemek ya da sabaha kadar hep birlikte muhabbet etmek ve bunları arkadaşlarla yaşamak gibisi yok. Ben de bu yazımda sizlere bu zamana kadar arkadaşlarımla çok kez tekrarladığım etkinliklerden bazılarını önereceğim. (Hepsi eğlence garantili). Siz de benim gibi kalabalık arkadaş gruplarınızla vakit geçirmeyi seviyorsanız haydi hemen yazımı okumaya başlayın. Serpme kahvaltıdan çikolatalı muzun bile eksik olmadığı mangalın oluşturduğu listeme hazırsanız başlıyorum. Şimdiden iyi eğlenceler dilerim.
Picture

1)Asmalı Balkon:
Çok güzel bir söz vardır: ‘Diğer öğünleri bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı’ diye. Aslında ben çok fazla kahvaltı kültürü olan ya da kahvaltı etmeyi seven bir insan değildim. Ne zaman 80 kişi hep birlikte kahvaltıya gidip bayılana kadar yemek yedik işte o zaman fikrim değişti.
Kahvaltı yapılacak mekân önerisi olarak sizlere daha geçtiğimiz hafta sonu denediğim ‘Asmalı Balkon’dan’ bahsetmek istiyorum. Biz, serpme kahvaltı + açık büfe + kişi başı 1 bardak limonata ve sınırsız çay tüketeceğimiz bir menüde anlaştık. Siz de istediğiniz şekilde kendi zevkinize göre bir menü oluşturabilirsiniz. Kahvaltı saatinde mekâna geçtiğimizde masalarda serpme kahvaltılar ve açık büfe hazırdı, sıcacık çaylar bizi bekliyordu. Serpme kahvaltı da ise yok yok! Fırından yeni çıkmış sıcacık ev ekmeği, her çeşit peynir, bal, kaymak, çikolata kreması, reçeller, sahan yumurta, hellim ve sucuk tava ve dahası açık büfede tatlılar ve koca bir tencere yaprak sarma… Sadece bakarken bile gözümüzün doyduğu Asmalı Balkon kahvaltısı benim şimdiden favorim oldu. Size de tavsiye ediyorum.

Çalışma Saatleri:  Haftanın her günü 6.00 – 11.30
Daha detaylı bilgi almak isterseniz;
Asmalı Balkon: 0312 285 49 99
bilgi@asmalibalkon.com.tr

Mustafa Kemal, 2158. Sk. No:1, 06510 Çankaya/Ankara
Instagram: instagram.com/asmalibalkon


Picture

 2) Ciğerci Hamza:
Sizde tam bir et sever misiniz? O zaman bu önerim tam size göre. Bol ve bittikçe yenilenen ikramları ile kalabalık grupların gönlünü hoş tutmayı çok iyi bilen Ciğerci Hamza, lokum gibi ciğer şiş yapıyor. 1 porsiyonda 10 tane şiş ciğer sizi fazlasıyla doyuruyor. Sıcacık gelen ciğer şişlere; çeşit çeşit soğan, acılı ezme, yoğurtlama, patlıcan salatası, yağlı ekmek ve lavaş eşlik ediyor. Bize de tek kalan bu malzemelerden dürüm yapıp afiyetle yemek oluyor.  Bizi en çok cezbeden şey ise herkesin etinin aynı anda gelmesiydi, mekân gerçekten çok hızlı çalışıyor. Çünkü biri yer biri bakar olayını hiç sevmiyoruz. Fiyat ve lezzet performansı olarak kesinlikle gidilebilecek olan en güzel ciğercilerden biri olan Ciğerci Hamza’yı en kısa sürede denemenizi şiddetle öneriyorum. Üstelik gruplara %10 indirim de uyguluyorlar.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09.00 – 24.00
Daha detaylı bilgi almak isterseniz;
Ciğerci Hamza: 0312 478 33 33
Facebook: facebook.com/cigercihamzaankara
Mustafa Kemal, 2120. Cd. No:19, 06530 Çankaya/Ankara


Picture

3) Alacaatlı Aile Piknik Alanı:
Özellikle güneşli günlerde güzel bir mangal herkesin vazgeçilmezidir. Alacaatlı Aile Piknik, yeşil ve geniş alanı ile ‘kendin pişir kendin ye’ severler için keyifli bir ortam oluşturuyor. Özellikle kalabalık grupların tercih ettiği piknik alanında mangal için bütün temel gereksinimler mevcut bulunuyor. Doğayla iç içe olan piknik alanında ziyaretçilere kalan tek şey zevklerine göre yiyecek alışverişini tamamlamak ve pişirmeye başlamak oluyor. Mangallar zaten yakılmış bir halde geliyor. Biz genelde 80 – 90 kişi arası gidiyoruz ve kişi başı 3 – 4 parça olacak şekilde karışık köfte, tavuk ve sucuk alıyoruz yanına da bol domates ve közde patlıcan salatası yapıyoruz. Bir keresinde Adana dürüm bile yapmışlığımız var. Finalde ise mangalda çikolatalı muz yiyoruz. Bu sırada alandan semaverde çay da alıp günü keyifle kapatıyoruz. Kısacası çatlayana kadar yemeden alandan ayrılmıyoruz. Fonda ise genelde Türkçe pop çalma listesi bize eşlik ediyor oluyor. Unutmadan söyleyeyim, kışın gitmeyi tercih edenler için muşambayla çevrilmiş sobalı küçük kapalı alanlarda var.

Giriş: 5 TL (Kişi Başı)
Soba: 20 TL
Semaver: 20 TL
Double Semaver: 35 TL
Normal Mangal: 25 TL
Double Mangal: 50 TL

  • Eğer 50 kişilik bir mangal ekibi için mangal alışverişi yaparsanız alanın yukarıda yazan ücretleriyle birlikte kişi başı 30-35 TL gibi bir ücretle mangal keyfi yapabilirsiniz.




Picture

4)Retrox Ankara: (KAPANDI)
Kalabalık arkadaşlar gruplarıyla yapılması gerekenler listesinin bence olmazsa olmazından biri de Kareoke Gecesi diye düşünüyorum. Tunus Caddesi’nde yer alan Retrox’un alt katında müzikseverler için bir sahne bulunuyor. Hem Türkçe hem de yabancı şarkılardan oluşan geniş listesiyle de birçok insana hitap ediyor. Biz hafta içi gittiğimiz için alt katı tamamen bize ayırmışlardı fakat hafta sonları maalesef aynı şeyi yapamıyorlar. Aslında bu sebeple bizim hafta içi ders – iş sonrası kafa dağıtmak için sıklıkla tercih ettiğimiz aktivitelerden biri olmaya başladı. Ayrıca herkes sadece yiyip içtiğini ödüyor yani ayrıca verilen bir giriş ücreti yok. Siz de sesiniz kısılana kadar sevdiğiniz parçaları hep birlikte söylemeyi düşünüyorsanız hemen bir kareoke gecesi yapın derim.

Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 10.00 – 04.00
Daha fazla bilgi almak isterseniz;
Retrox Pub: 0312 465 00 53
Instagram: instagram.com/retrox_pub
Facebook: facebook.com/retroxpub