Ankara’nın 4 Sağlıklı Yemek Mekanı

Melis Bahçeci, Şevval Tuna, Elizan Özercan / Blog: Ankara’da Sağlıklı Yemek  Comd 357 Multimedia Journalism Sonbahar 19/20 Listeleme Projesi

Tekrar merhaba sağlıklı herkes!
Size söz verdiğimiz gibi Ankara’daki en güzel 4 sağlıklı yemek ve tatlı yapan yerleri keşfettik ve şimdi de deneyimlerimizi sizlerle paylaşacağız. Sırasıyla Barn, HuHu, Ekşi Maya ve Just Food’a gittik. Bütün bu mekanlar bize birbirinden güzel ve farklı tarzlarda, tatlarda seçenekler sundu. Barn denildiğinde smoothie kaseleri, Huhu denildiğinde lezzetli salataları, Ekşi Maya denildiğinde kahvaltısı ve son olarak Just Food denildiğinde al götür sağlıklı seçenekleri direk aklımıza geliyor. Bunların yanında daha birçok güzel seçenekleriyle beraber gönlümüzü fethettiler. Umarım biz de bu paylaşımlarımızla sizinkini fethedebiliriz!

İlk Durağımız: Elizan’ın Favorisi ‘BARN’

Bu hafta Elizan’ın favorisi Barn’dayız! Sizin ile sonunda buluştuğumuz ilk mekan postumuz. Stresli bir vize haftasından sonra kendimizi tatlı bir şeylerle ödüllendirelim dedik ve soluğu bazılarınızın duymuş olabileceği Barn’da aldık. Konumu oldukça merkezi olan ve etrafında spor salonu ve birçok kafe bulunan Beysupark’ta. Mekana girerken gözümüze ilk çarpan şey büyük smoothie kasesi posteri oldu. İçeri girdiğimizde de karşılaştığımız çeşitli sağlıklı seçenekler her ne kadar ne yesek diye bizi düşündürse de, poster çoktan aklımızı çelmişti. Biz de dayanamayıp bir smoothie kasesi ve bir de şekersiz/glutensiz cheesecake sipariş ettik. Cheesecake’in içerisinde rafine şeker olmaması bizi oldukça memnun etti çünkü Ankara’da sağlıklı tatlı seçeneği bulabileceğimiz yerler oldukça sınırlı. Yanında içtiğimiz sıcak içecekler ve mekan sahibinin güler yüzlü olması da bu soğuk Ankara havasında içimizi ısıttı. Fiyatlar başka yerlere nazaran ortalamanın biraz üzerindeydi ama ikisinin de lezzeti bizce bu fiyatı hak ediyordu. Mekanın en büyük avantajı biz öğrenciler için ders çalışmaya müsait bir yer olmasıydı. Burada ders çalışırken sağlıksız yiyecekler tüketmek yerine, sağlıklı seçenekler ile kendimizi motive edebiliriz diye düşündük. O yüzden Barn’ı ziyaret etmek için bizim gibi vize haftanızın bitmesini beklemenize gerek yok, gayet ders çalışmak için de buraya gelip kendinizi ödüllendirebilirsiniz!

Smoothie kasesi: 30 TL
Cheesecake: 22 TL
Çay: 5 TL
Americano: 12 TL

https://www.barninterior.co
Telefon:(0312) 217 18 99
Çalışma saatleri: 09.00-22.00

İkinci Durağımız: Melis’in Favorisi ‘EKŞİ MAYA’

Bu hafta Melis’in favorisi olan Ekşi Maya’dayız. Adından da anlaşıldığı üzere bu mekânı sağlıklı yapan en büyük özelliği ekmeklerinin ekşi mayadan yapılıyor olması ve söylediğiniz her yemeğin yanında size bu sağlıklı ve uzun süre tok tutan ekmekleri tattırıyor olmaları. Bizi en çok memnun eden özelliği, menü içeriği olarak Ankara’daki çoğu mekândan farklı sunum ve seçeneklere sahip olması. Biz sabah erken saatte geldiğimiz için tercihimiz kahvaltı etmek oldu. Bir tane avokadolu tost ve çırpılmış keçi peynirli omlet sipariş ettik. Hızımızı alamayıp, vitrinde duran şekersiz kurabiyeler ve pastalar aklımızı çeldi ve kahvaltının üstüne tatlı istedik. Güzel bir sohbet eşliğinde kahvelerimizi ve pişmeyen hindistan cevizli hurma ile tatlandırılmış browniemizi afiyetle yedik. Ağzımıza aldığımız her lokma fazlasıyla lezzetliydi. Lezzet olarak herkesin tatması gerektiği yemekler ve tatlılar olduğunu düşünüyoruz. Fiyat performansı olarak ortalamanın biraz üstünde ama bizce kesinlikle değer. Kahvaltı yapmayacaksanız bile, kesinlikle buraya uğrayıp rafine şekersiz tatlılarını kahveniz eşliğinde denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. 

Keçi peynirli & Kuru domatesli omlet: 21 TL
Avokado tost: 33 TL
Fit brownie: 20 TL
Americano: 12.5 TL
Çay: 6 TL 

https://eksimaya.com.tr
Telefon: (0312) 504 2421
Çalışma saatleri: 08.00-23.30

Üçüncü Durağımız: Şevval’in Favorisi ‘HUHU’

Bu hafta Şevval’in favorisi olan HuHu’dayız! Barn’dan sonra sizinle buluştuğumuz ikinci mekan postumuz. Menülerdeki klasik salata çeşitlerinden sıkılıp, bu sefer soluğu HuHu’da aldık. Konumu Barn ile aynı yerde bulunan Beysupark’tadır. İlk girdiğimizde gözümüze çarpan şey kendi salatamızı kendimiz oluşturmak için sundukları salata barı oldu. Üç farklı bölümden oluşan bu barda, her bölümde gönlümüze göre ekleyebileceğimiz farklı alternatifler var. Biz de bu göz alıcı salata barına dayanamayıp, kendi salata kasemizi oluşturduk. Salata barının ilk bölümünde, kasemizin bazını seçtik. İkinci bölümde mezeleri ve üçüncü bölümde ise protein kısmını ekledik en sonunda ise istediğimiz soslarla salatamızı tatlandırdık. Salata kasesi, hem çok doyurucuydu hem de içeriğini kendimiz seçtiğimiz için her birimizin  damak zevkine hitap etti. Mekânın hem kapalı hem açık oturma yerlerinin olması da, oranın artılarındandı. Bizi en mutlu eden kısmı da, sağlıklı bir öğünün hem doyurucu hem de lezzetli olmasıydı.Fiyatlar ortalama olmasına rağmen lezzet iyiydi. Klasik menülerdeki salatalardan kurtulup, sağlıklı bir öğünü, kendi zevkinize göre yemek isterseniz mutlaka burayı ziyaret etmelisiniz!

Fiyat aralığı: 30-34 TL (küçük kase) & 34-38 TL (büyük kase)

https://www.eathuhu.com
Telefon: 0534 593 67 39
Çalışma saatleri: 12.00-22.00

Son Durağımız: Üçümüzün de Favorisi ‘JUST FOOD’

Bu hafta hepimizin ilk kez deneyimlediği Just Food’dayız. Bu size veda ettiğimiz son mekân postumuz. İsmine aldanıp sadece yemek var sanmayın, burada hem sıcak içecekler hem de birçok detoks içerecekleri mevcut. İçeri ilk girdiğimizde birçok seçenek olduğu için heyecanlandık fakat yemekleri incelediğimizde hepsinin o kadar da taze olmadığı düşüncesine kapıldık. Seçenekler arasında çorbalar, salatalar, pilav çeşitleri, sağlıklı atıştırmalık olarak ev yapımı kraker ver kurabiyeler ayrıca birçok taze meyve suları ve susuzluğumuzu sağlıklı olarak gideren alkali sular mevcut. Çok aç olduğumuz için bir tane kısır ve bir tane narlı firik salata sipariş ettik. Yemekler biraz yağsız ve de tuzsuzdu, ama bu bizim işimize geldi çünkü sosunu istediğimiz şekilde kendimiz ekleyebildik. Fiyat performansı olarak küçük porsiyonlara, ortalamanın üstünde bir fiyat vermişler. Fakat, bu mekânı tercih edilebilir yapan bir özelliği var ki al götür olması ve eve sipariş seçeneği bulunması. Vaktiniz kısıtlı olduğu zamanlarda, bir yerde oturup yemek yeme ya da evde yemek hazırlama şansınız olmayabilir. Böyle zamanlarda Just Food’u ziyaret edip, kendinize uygun bir yemek bulabilirsiniz. 

Kısır: 14 TL
Narlı firik salata: 18 TL

https://jfm.com.tr
Telefon: (0312) 285 58 78
Çalışma saatleri: 10.00-22.00