Bilkent’te Korona Testini Geçen 4 Mekan

Utku Andıç – Ankara’da Yemek –  COMD 357 Multimedia Journalism Listeleme Projesi 

Yeniden Merhabalar Corona Mağdurları…
Bugünkü yazımı, geçen yazımda da söz verdiğim gibi sizlere yararlı olabileceğini düşündüğüm bir konuya ayırdım. Hem kendim Bilkent Üniversite’sinde okuyup Bilkent 3 civarında oturduğum hem de siz değerli okuyucularımın çoğunun Bilkent bağlantılı olduğunu düşündüğüm için ikinci yazımda ele alacağım 4 mekanı da Bilkent Üniversitesi etrafından seçmeye dikkat ettim. Uzunca bir süre sonunda yavaş yavaş kendimizi dışarıya açmaya çalıştığımız bugünlerde sizlere bu yazıyla en ufak bir yardımım dokunursa ne mutlu bana! Dilerseniz lafı çok fazla uzatıp sizleri de kelimelerimle boğmadan, “Corona Önlemlerini Uygulama” testimizi en yüksek puanla geçen 4 farklı mekanı tanımaya başlayalım.

 
1) Ankuva’nın İncisi Neuhaus Cafe
 
 
İlk olarak Ankara’nın en eski alışveriş merkezi olan Ankuva Alışveriş Merkezi’nin bahçe katında yer alan, hem Ankuva içinden hem de öndeki açık alandan ayrı girişleri olan Neuhaus Cafe ile başlamak istiyorum. Bilkent etrafında Coronavirüs önlemlerini en iyi uygulayan cafe olduğunu düşündüğüm Neuhaus; kibar personelleri, lezzetli yemekleri, alkollü ve alkolsüz içecekleri ile size keyifli zaman geçirme imkanı sunarken önlemleri de en iyi uygulayan cafe olmasıyla yüreğinize su serpiyor. Hem basılı hem de dijital menüye sahip olan mekanda çalışanlar, önlemler kapsamında dijital menüyü kendi telefonunuz aracılığıyla kullanmanızı tavsiye ediyor. Resimde de görüldüğü gibi sosyal mesafe kurallarına harfiyen uyan Neuhaus, çalışanlarının gerek maske kullanımı gerekse bilinçli ve sizlere herhangi bir şekilde yaklaşmadan verdiği servis ile listemizin başında yer alıyor. Hem terasında hem de bahçesinde birçok açık oturma alanı olan cafede dilerseniz kapalı ortama girmeden meşhur Ankara kışına kafa tutan ısıtıcılarla sıcak zamanlar geçirebilirsiniz. Günün her saatinde yemek yemek, kahve ya da içki içmek gibi farklı amaçlarla gidebileceğiniz Neuhaus, Bilkent’te yeni normale en iyi ayak uyduran mekanlardan.

Korona Önlem Puanı: 5/5
Neuhaus Cafe’nin internet adresi maalesef yok.
Telefon: 0312 266 55 46
 
 

 

2) Gerçek Bir Kahve Molası: Federal Coffee Company

 

Listemizin ikinci sırasında yine Ankuva Alışveriş Merkezi bünyesinden tanıdığımız, sadece Bilkent’in değil Ankara’nın kahve konusunda önde gelen cafelerinden Federal Coffee Company yer alıyor. Bilkent çevresinde kısaca “Federal” ismiyle tanınan cafede, fotoğrafta görüldüğü gibi pandemi süreci sonrası hem bahçede hem de üstü açılabilen terasta yer alan masa sayısı sosyal mesafe kurallarına uygun biçimde yarıya indirilmiş. Masaların düzeninin sandalye çekme ya da başka yollarla değiştirilmesine izin vermeyen çalışanlar; maske ve eldiven kullanımı, girişte ateş ölçme ve benzeri konularda da prosedürleri eksiksiz uyguluyor. Tüm masalarda hazır bulunan dezenfektanlar dışarıdan geldiğinizde ellerinizi temizlemenize olanak tanıyor. Çatal kaşık gibi ekipmanlar kapalı paketlerde verilirken sizden başka kimsenin teni değmemesi amaçlanıyor. Hem kahve içmek hem fast food tarzı yemeklerini denemek ve bunları yaparken kimseye de yaklaşmamak istiyorsanız, Federal Coffee Company tam da size göre.
Korona Önlem Puanı: 4.5/5
Telefon: 0312 219 01 09

 

 
3) Bilkent’in Hamburgercisi: Piel Roja 

 

Listemizin üçüncü sırasında yine sadece Bilkent çevresinin değil, tüm Ankara’nın en güzel hamburgerlerinden bazılarını yapan; sadece restaurant olarak değil alkollü içecekleri ile pub gibi de hizmet veren Piel Roja var. Pandemi öncesinde de sağladığı geniş alan ile sıkışıklığa sebebiyet vermeyen bir düzeni olan Piel Roja, pandemi sonrasında masaların aralarını iyice açmış. Özellikle fotoğraftaki balkonunu daha aktif hale getiren mekan, soğuk kış günleri için çokça ayaklı büyük soba ile önlemini almış diyebiliriz. Kapalı alanına hiç girmeden, diğer masalardan da ayrı oturmanıza olanak sağlayan balkonunu rahatlıkla önerebilirim. İçeride de çok büyük bir alanı olan Piel Roja, masa sayısını iyice azaltmış ve size güvenli bir zaman vaat ediyor. Mekanda çalışanların maske ve eldiven kullanımları eksiksiz denebilir. Her masada en az bir tane duran dezenfektanlar, sizlere lavaboya gitmeden ellerinizi temizleme imkanı sağlıyor. Aynı zamanda mekanın birçok farklı yerine de konulan dezenfektanları, çalışanların her eldiven değişikliğinde bolca kullanması da gözümden kaçmadı ve daha güvende hissettirdi açıkçası. Sizler de güzel hamburgerler yemek, arkadaşlarınızla bir şeyler içmek ya da ailecek keyifli bir zaman geçirmek için önlemleri harfiyen uygulayan Piel Roja’yı rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz.

Korona Önlem Puanı: 5/5
​Telefon: 0312 266 66 21

 

 

4) Bilkent Center’ın Şirin Cafesi: Fameo

 

Listemi Bilkent Center’ın sevilen cafelerinden Fameo ile bitirmek istiyorum. Fameo, menüsünde tatlıdan tuzluya, dondurmadan soft içeceklere, ilginç kahvelerden ithal çaylara kadar birçok ürünü barındıran şirin bir cafe. Listemizde ürün yelpazesi en geniş olan ve Bilkent Center’ın kapalı otopark girişinde yer alan cafede, duvarlara Sağlık Bakanlığı’nın uyarları asılmış. Yerlere de olası bir sıra durumunda müşterilerin birbirlerine karşı sosyal mesafelerini koruyabilmesi için resimde de görüldüğü gibi uyarılar yapıştırılmış. Garsonlar, pandemi öncesinde de olduğu gibi hijyen kurallarına dikkat ediyor, kesinlikle maskelerini çıkarmıyor. Toplamda açık bir balkonu, açık bir terası ve fotoğrafta görülen kapalı alanı olmak üzere üç ayrı oturma alanı sunan Fameo, masalar arası mesafeler konusunda da testimizi geçiyor. Masa ya da sandalyelerin düzeninin değişmesine asla izin verilmiyor. Teras ve balkonuna birçok ısıtıcı takviyesi yapan cafe, kış aylarında da açık alanda üşümeden oturabilmeniz için gereken önlemleri almış. Diğer cafelere oranla daha az alana sahip olan Fameo, alan küçük de olsa önlemlerin nasıl uygulanabileceğinin güzel bir örneği olmuş. Sizler de Fameo’ya gidip geniş ürün yelpazesinden istediklerinizi seçebilir, alınan önlemler sayesinde de sevdiklerinizle güvenli ve keyifli zaman geçirebilirsiniz.
Korona Önlem Puanı: 4/5
Telefon: 0312 222 41 00