Ankara’da Birbirinden Güzel Ve Farklı 4 Düğün Mekanı

Nilsu Dalaran – Düğün Dernek – Comd 357 Multimedia Journalism Listeme Projesi 

Bildiğiniz gibi, Ankara denince akla gelen ilk şeylerden biri de düğünlerimizdir bizim. Biz Ankaralılar düğünlere gitmeyi pek bir severiz. Dansından halayına, takı töreninden pasta kesimine bir başka eğlencelidir Ankara düğünleri. Peki gelin ve damat adaylarımız bu en güzel ve en eğlenceli gecelerini Ankara’nın hangi gözde mekanlarında yapmayı tercih ediyorlar? Gelin Ankara’nın birbirinden farklı konseptlerine ve mekanlarına sahip, her bütçeden insanı etkileyecek en güzel 4 düğün mekanına birlikte bakalım. 
 
1) Club Mirador İncek 🌿🌿

Picture

Ankara’da yaşayanlar bilir belki bu mekanı. Club Mirador, Ted Ankara Koleji yolunun devamında bulunan devasa bir açık alan düğün salonu. Sadece düğün salonu olarak işletilmeyen bu mekan, yazın açık havuzu ile tatilini Ankara’da geçirenleri de en iyi şekilde ağırlıyor. 
10 dönümlük araziyi komple düğün sahiplerine tahsis eden Mirador işletmesi, düğününüzü en güzel gecenize çevirmek için canla başla çalışan bir işletme. Birlikte çalıştıkları organizasyon şirketiyle, giriş alanından kokteyl masalarına, “Evet!” dediğiniz alandan, dans pistine her şeyi gelin ve damadın isteği doğrultusunda süslüyor ve organize ediyorlar. Açık alanı ön planda olan bir mekan olduğu için özellikle bahar ve yaz aylarında tercih edilen bu mekan, evlenen çiftlerin aklında unutulmayacak bir iz bırakıyor.
Ankara her ne kadar dışarıdan bozkır gözükse de, gri şehir olarak nitelendirilse de, Club Mirador yeşil ve mavinin buluştuğu, şehirden uzak ve huzurlu bir mekan. Eğer siz de kır düğünlerine veya çim düğünlerine kendinizi daha yakın hissediyorsanız bu mekana göz atmanızda fayda var. 

Adres:
TED Ankara Koleji Arkası, Taşpınar Mh. Ahlatlıbel, İncek, Gölbaşı, Ankara
Telefon: 
+90 312 491 6803 /ORGANİZASYONLAR
+90 533 200 9080 /HAVUZ & RESTORAN
Çalışma Saatleri: ​10.30 – 20.00
 
 
 
2) Göksu Ada Restoran 🐬🐬

Picture

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan yapay gölümüzün bulunduğu Göksu Parkı’nın tam ortasında bir ada gibi gözüken Ada Restoran, Ankara’da deniz manzarası isteyenlere Eryaman’da mükemmel bir fırsat sunuyor. Dairesel bir dış mimariye sahip bu mekan, neredeyse 360 derece göl manzarasıyla çevrili. Üstelik mekanın bütün dış cephesi cam olduğu için bu manzarayı düğün sırasında izlemeniz de mümkün. 
Büyük ve küçük olmak üzere iki ayrı salonu bulunan Ada Restoran’da 1000 kişiye kadar kına gecesi, sünnet düğünü, nikah ve düğün organizasyonu yapmanız mümkün. Yemekli, yemeksiz veya kuru pastalı düğün seçenekleri bulunan düğün salonunda, bütçenize göre bir tercih yapıp, kalan bütün işleri düğün mekanına bırakabilirsiniz. Üstelik orkestra ve palyaço gibi ek alternatiflerle de düğününüzü herkes için çok eğlenceli ve bol danslı bir geceye dönüştürmeniz mümkün. 
​Daha geleneksel tarzda dekore edilmiş Ada Restoran, düğünlerde gösterişli aksesuar sevenler ve dans olmazsa olmaz diyenler için harika bir seçenek. Göl manzarasını da unutmamak lazım tabi. Benden bir tavsiye, aklınızda yoksa bile mutlaka görmeniz bir mekan Ada Restoran. 

Adres: Susuz Mahallesi Göksu Parkı No :17, 06793 Etimesgut/Ankara
Telefon:  0532 717 11 08
Çalışma Saatleri: 10.00 – 00.00
 
 
3- Günay Wedding & Garden & Hall ​⚜️⚜️

Picture

Günay Düğün Salonu, İncek yolu üzerinde bulunan düğün salonlarından bir tanesi. Pek de yeni olan bu mekan, İncek yolu üzerindeki diğer düğün salonlarından biraz daha farklı. Düğün salonu araştıranlar bilir, İncek yolu boylu boyunca kır düğünü mekanlarına sahip. Günay ise açık hava, kır düğünleriyle geleneksel gösterişli düğün salonları anlayışını harmanlamış bir mekan. Yemyeşil çim bir alanın üzerine kurulu şık tasarımıyla hem açık havada çimlerin üstünde doya doya eğlenmek isteyenlere hem de gösterişten ve şatafattan vazgeçemeyenlere göz kırpıyor adeta. 
2000 kişiye kadar misafir ağırlama kapasitesi olan Günay Düğün Salonu’nun bahçesinin dört bir yanının çevrili olması düğün sahiplerini daha bir güvende hissettiriyor olacak ki, bu salonda danslar, eğlenceler hiç bitmiyor; bir ayağa kalkan bir daha oturmak bilmiyor. 
Açık alanının güzelliği dolayısıyla yine bahar ve yaz aylarında daha çok tercih edilen Günay Düğün Salonu, sadece düğün dışındaki organizasyonlar için de kapılarını misafirlerine açık tutuyor. Siz de hem açık mekanda olayım hem de şöyle gösterişli bir düğün yapayım diyenlerdenseniz Günay’a bakmadan geçmeyin. 

Adres: İncek, Turgut Özal Blv. NO: 30, 06830 Gölbaşı/Ankara
Telefon: 0 (312) 460 10 11
Çalışma Saatleri: 09.00 – 00.00
 
 
 
4- JW Marriott Ankara ​✨✨

Picture

Ve son olarak geldik Ankara’nin en gözde otel düğün salonuna. Eskişehir yolunda bulunan JW Marriott Otel, 2011 yılından beri Ankaralılar’a hizmet sunmakta. İlk yıllarına kıyasla son senelerde popülaritesi iyice artan Marriott, gerçekten çok güzel düğünlere ev sahipliği yapıyor. Aslında bunun başlıca sebebi düğün salonlarını gelin ve damada bomboş bir şekilde kiralamaları. Üstüne organizasyon şirketiyle anlaşılıp salon yeni baştan tasarlanıyor. Yani her düğün bir başka düğünden tamamen farklı. Bu da özellikle bazı gelinler için çok önemli bir artı oluyor.
2000 kişiye kadar kapasitesi olan otelde birden fazla düğün salonu bulunup, açık ve kapalı alan olmak üzere de farklı alternatifler sunuluyor. Fiyat olarak listemizdeki diğer salonların hepsinden daha pahalı olan Marriott Otel’in üst kesime hitap ettiğini söylemek mümkün.
Otel düğünü yapmak isteyenlerdenseniz, Marriott Otel ile iletişime geçmenizde fayda var. Yalnız şunu unutmayın ki, burada düğün yapmak istiyorsanız organizasyon şirketine ayrı, otele ayrı ödeme yapmanız gerekmekte. Yine de bunları sonra düşünürsünüz, gezip görmekte fayda var.

Adres: Söğütözü, Kizilirmak Mah. Muhsin Yazicioglu Cad. No: 1, 06520 Ankara
Telefon: 0 (312) 248 88 88
Çalışma Saatleri: 09.00 – 20.00