Ankara’da Gidebileceğiniz Sağlıklı 4 Mekan

Merve Cangül Gizem Uzuner – Ankara’da Sağlıklı Yemek – Comd 357 Multimedia Journalism Listeleme Projesi 

Merhaba!
Ankara’da son zamanlarda yeni açılan cafe, restoran sayıları her gün çoğalıyor. Bizde bazen ders çalışmak bazen arkadaşlarımızla vakit geçirmek, sohbet etmek için yeni yerler arıyoruz. Fakat artık yemek tercihlerimiz de içeriği daha sağlıklı  olanlar… Birbirinden güzel lezzetli ve sağlıklı alternatifleri sizlerle de paylaşmak istedik. Bu postumuzda,4 farklı yerde 4 farklı yemeği ve içeriklerini sizlere gösteriyor olacağız. Sizde gidip denemeyi unutmayın.
 
 1) İçinizi Açan Floral Cafe: V’JARDIN
V’ Jardin Çayyolu, Beysupark’ta bulunan bir çiçekçi ve cafe. Bir şeyler yiyip içerken kendinizi çiçekçide gibi hissedebileceğiniz bir mekan. Mekanın iç dizaynı ve konsepti oldukça şık ve özenilmiş aynı zamanda  hem iç hem dış mekan olarak hizmet veriyor.  İçeride kahvenizi içip, yemeğinizi yerken çok güzel fotoğraflar da çekinebilirsiniz. Menüsü oldukça geniş; kahvaltı çeşitleri, yemek ve tatlı çeşitleri ile herkese uygun bir şeyler bulmak mümkün. Bizim tercihimiz ise Smoothie bowl oldu. Hem karnınız aç hem de çok ağır bir şeyler yemeden öğününüzü geçirmek istiyorsanız tam size göre. Bizim yediğimiz; kırmızı orman meyveleri, yoğurt, tahıl ve yulafla hazırlanmış bu kase kan şekerinizi dengelerken aynı zamanda doyurucu ve lif kaynağı. Üzeri ise kızarmış yulaf, kırmızı meyve şurubu ve mevsime göre değişen meyvelerle süsleniyor.
 
 
Picture

Adres: Çayyolu, Çayyolu Mah. S.Saltoğlu Blv, Beysupark Yaşam Merkezi​
​No:209, 06810 Çankaya/Ankara
Telefon0530 920 02 94

2)Her şey Vegan: Input2go
Input2go, Çankaya, Üsküp caddesinde bulunan çok aşina olmadığımız tarzda bir kafe. Mekanda, sağlıklı tatlılar, çeşit çeşit meyveli bowllar yeme şansınız var. Burayı diğer yerlerden ayıran en büyük özelliği tüm ürünlerin vegan ve glutensiz olarak yapılması. Ayrıca yine her şeyi kendi atölyelerinde hazırlıyor ve satışını da yapıyorlar. Yine dükkanlarında, tatlı atölyelerine katılıp kendi tatlınızı yapma şansınız da var. Fakat şuan korona sürecinde aktif bir atölye bulunmadığını öğrendik, pandemi sonrasında bizde katılıp kendi tatlılarımızı yapmayı deneyeceğiz. Bizim tercihimiz Mexican Vegan Taco oldu. Yediğimiz taco çok hafif ve lezzetliydi. İçerisinde; omega-3 tortilla, avokado sosu, kinoa, siyah fasulye, kendi özel krema sosları ve misket limon bulunuyor. Görüntüsüyle hepimizin bildiği bol kalorili tacoları anımsatsa bile, kesinlikle içeriği çok farklı ve sağlıklı. Hafif ve değişik şeyler denemek isteyenler kesinlikle denemeli.
 
 
Picture
 
 
Adres: Çankaya, Üsküp Cd. No:39 D:B, 06690 Çankaya/Ankara
 
3) En Renkli ve Sağlıklı Kaseler: HUHU 
Çok acıktınız ve spordan çıktınız, diyettesiniz ya da sağlıklı besleniyorsunuz . Hem karnınızı doyuracak hem de sizi tatmin edecek bir mekanla tanıştırmak istiyorum. HUHU!!!
Öncelikle Huhu son zamanlarda Ankara’nın en popüler “bowl” konseptini uygulayan bir mekan üstelik biz üstüne rakip tanımıyoruz.
İki şubesi vardı Beysupark ve Kuzu Effect AVM fakat günümüz koşulları nedeniyle Kuzu şubesini kapattılar. Fakat zaten Beysupark Şubesi kesinlikle daha keyifli bir mekan.
Öncelikle mekana girdiğinizde çalışanlar inanılmaz sıcakkanlı ve genelde genç arkadaşlarımız var. Bizden seçim yapmamızı bekliyorlar ve bizim tabağamızda tamamen kendi isteklerimiz üzerine hazırlıyorlar ve bu süreç neredeyse 3 dakika içinde bitiyor. 
Dürüm, Salata, Pilav veya Salata + Pilav seçeneklerinden birine karar verdikten sonra 6 çeşit sağlıklı mezenin içinden de 3’ünü seçerek proteine karar veriyoruz. Son olarak da üstüne istediğiniz çeşitli sebze, garnitür ve mezeleri ekleyebiliyorsunuz, ve HUHU’ya özel soslar ile salatanızı taçlandırıyorsunuz. 
Bizim Favorimiz aslında hepsi 🙂 Ama size önermem gereken güzel bir bowl var ; Salata + Karamelize Humus, Tahinli Köz Patlıcan, Girit Ezme + Somon/Tavuk + Kinoa, Nar, Salsa, Ceviz , Kuru Domates + Nar Ekşili Yoğurt Sos ,Ege Sos kombinasyonu.
Biz bu bowl için 42₺ ödedik, fiyat olarak çok uygun olduğunu söyleyemeyeceğiz fakat fiyat-performans değerlendirmesi yaparsak gerçekten parasını sonuna kadar hak ediyor. 
Ayrıca kendinize göre farklı kombinasyonlar oluşturmanız mümkün tamamen kendi zevkinize bağlı olarak.  Bu Bowl’ları deneyin, pişman olmayacağınızı garanti ediyoruz .Siz de deneyimlerinizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz sağlıklı ve güzel günler dileriz.
 
 

Adres: Çayyolu, Beysupark D:No:209 D:22, 06810 Çankaya/Ankara
Telefon:  0534 593 67 39 

4)Sağlıklı Üstelikte Hayvan dostu Coffeeshop: Barn
Çok aç değilsiniz, arkadaşınızla paylaşacak sağlıklı bir şeyler mi arıyorsunuz? Biz sizi çok iyi anladık! Üstüne birde tap taze bir kahve? O zaman Mola’da, Beysupark’ta şubesi bulunan BARN’a gitmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Mekanın tatlıları bile sağlıklı, çünkü şeker kullanılmıyor. Katkı maddeli atıştırmalıklar yerine, son derece sağlıklı ve doyurucu yemekler sunuyor. Biz sizin için gittik tabi ki de tattık. Bizim favorimiz kahvaltı için avakadolu tost yanına yeşil çay. Tatlı için ise mükemmel bir San Sebastian Cheesecake yanına taptaze bir Espresso. Ayrıca mutlaka el yapımı içi fıstık ezmeli dolgulu ceviz kurabiyeyi denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Bowl olarak yine 3 çeşit var ve gerçekten mükemmel alternatifler. Üzerine istediğiniz şekilde chia tohumu, fındık, badem, çikolata damlaları, hindistan cevizi vs. gibi lezzetler ekleyebiliyorsunuz. O kadar lezizler ki insanın yedikçe yiyesi geliyor. Bu güzel tatları yemenin bedeli 28-35 TL arası. Bizce kesinlikle denenmesi gereken ve her kuruşuna değecek lezzetler. Birde hayvan severlere ve evcil hayvan sahiplerine muhteşem bir haberimiz var… BARN kafe hayvan dostu bir kafe yani evcil hayvanınızla beraber burada yiyip içebilirsiniz. Üstelik onlarında ilgisini çekecek oyuncaklar ve mamalar var.  
 

 ​

Adres: Çayyolu, S. Saltoğlu Blv. 209/23, 06810 Çankaya/Ankara
Telefon: (0312) 217 18 99