Karantinada Kahve:Evde Adım Adım Latte!

Edanur Gülarman – Ankaralı Kahveciler – Comd 357 Multimedia Journalism Foto Proje 

Kahve sever herkese tekrardan merhabalar!

Hayatımızın tekrar normalleşeceğini düşünmeye başladığımız şu günlerde, artan vakalar bir kez daha kısıtlamaları beraberinde getirdi. Sadece paket servis ve gel-al hizmetine geçen restoran ve kafeler için durum ne kadar zorlaşsa da evde kalmak sağlığımız için büyük önem teşkil ediyor. Günümüz pandemi şartlarına bir de soğuyan havalar eklenince çıkıp bir fincan kahve içmeye ben de en az sizler kadar hasret kaldım doğrusu…
Bu hasrete bir son vermek adına, benim gibi bir yandan evde kalmak isteyip bir yandan da en sevdiği kahvecisinin o güzel köpüklü lattesini yudumlamak isteyenlere sadece 10 dakikada hazırladığım bu tarifi paylaşmak istedim. Hiçbir espresso makinesi, moka potu ya da süt köpürtme çubuğu gerektirmeyen bu tarifi hazırlamak hem çok ekonomik hem de çok kolay. İşte sizin için evinizdeki en basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz içinizi ısıtacak köpük köpük sıcak latte tarifi!

Afiyet olsun!

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı filtre kahve
  • 1 bardak su
  • 1 bardak süt (Laktoz intoleransı olanlar laktozsuz süt tercih edebilir)
  • ​1 çay kaşığı tarçın

 

Bu tarifin en önemli noktası olan süt köpürtme adımını isterseniz farklı yöntemlerle de uygulayarak elde edebilirsiniz. Farklı yöntemler ve aletlere buradan ulaşabilirsiniz.