Maksimum Önlem Minimum Risk: Liva

Utku Andıç – Pandemi’de Ankara’da Yemek – Comd 357 Multimedia Journalism Foto Proje 

 

Yeniden Merhabalar Corona Mağdurları…
Geçen yazım “Bilkent’te Corona Testini Geçen 4 Mekan”dan sonra sizleri Ankara’da pastacılık ve pastane temasında en önde gelen markalardan biri olan Liva Pastaneleri’nin Ümitköy şubesinden selamlıyorum. Üçüncü yazım olacak bu yazımda özel bir teknik kullanacak ve yazımı bir foto makale formatında yazacağım. Bu sayede daha fazla fotoğraf kullanacak ve anlattığım şeyleri sizlerin de gözleri önüne serebileceğim. Son olarak yaptığımız röportajda bizlere içtenlikle yanıtlar veren ve bu yazının hazırlanmasında büyük emeği geçen Ümitköy Liva’nın işletmecisi Batuğhan Hacıosmanoğlu’na teşekkür etmek istiyor, ve kendisi ile sohbetimizden bir kesit ile yazıma başlıyorum. “Üç kuşaktır hizmet sektörüyle uğraşan bir aile olarak bu işin püf noktalarına hakimiz. Normal zamanda da işletmemizde hijyen kuralları titizlikle uygulanırken, şu özel durumda olağanüstü çaba gösterdiğimizi bilmenizi isterim. Birçok insanın sağlığı için üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız ve bu sorumlulukların karşılığını en iyi şekilde vermek en büyük amacımız. Aldığımız önlemleri, bu sorumluluk bilinci ile mümkün olan en kapsamlı şekilde uyguladığımızı da belirtmek isterim.”
İlk olarak Ankara’da pastacılık sektörünün lider markalarından olan Liva’nın tarihini, Batuğhan Hacıosmanoğlu’dan aldığım bilgiler ışığında kısaca anlatmak istiyorum. Hacıosmanoğlu ailesinin gıda sektörüne girişi dede Cumali Hacıosmanoğlu’nun 1986’da açtığı “Çiçek Ekmek Fırını” ile olmuş. Liva pastanelerinin şu ana kadar uzanan hayatı ise 1993 yılında Aşağı Ayrancı mevkiindeki dükkanla başlamış. Kurulduktan kısa süre sonra Bahçelievler, Farabi ve Küçükesat şubelerini Ankara’ya kazandıran Liva, kısa sürede bir zincir halini almış, içinde bulunduğumuz Ümitköy şubesi ise 2000 yılında hizmete sokulmuş. Şu anda Ankara’da 12 farklı şube ile hizmet veren Liva Pastaneleri, Covid-19 testimizi de tam puanla geçmeyi başarıyor.
​Sizlere alınan tüm önlemleri çektiğim fotoğraflar aracılığıyla göstermeden önce, belirtmek isterim ki şu ana kadar gittiğim ve oturduğum cafe ve restaurantlar arasında Liva açık ara önlemler konusunda birinci sıradaydı. Tüm önlemler profesyonel bir şekilde düşünülmüş ve uygulanıyor. Batuğhan Bey’den aldığım bilgilere göre, Ümitköy Liva, gereken bütün ısıtıcı vb. eşyaları tedarik edip, kapalı alanlarını müşterilerine kapatmış. Sadece ilk resimdeki büyük terasına müşteri alan Liva, bu soğuk kış günlerinde bile açık havada üstelik sıcacık bir şekilde oturma imkanını bizlere sunuyor. Normal şartlarda 7 gün 24 saat açık olan Ümitköy Liva, şimdilerde ise izin verilen saatler kapsamında akşam 22.00’da kapanıyor fakat tezgahtan satış yine 24 saat açık. Menüsünde tatlıdan tuzluya, kahvaltıdan ana yemeğe ve birçok içeceğe kadar geniş bir yelpaze sunan pastane, sizlerin de arkadaşlarınızla, ailenizle ya da tek başınıza keyifli vakit geçirirken önlemleri de elden bırakmamanız konusunda sizlere birçok olanak sağlıyor.
Maske kullanımı, eldiven kullanımı masaların sosyal mesafeye uygun düzeni, ortak eşyalardan kullan-at düzenine geçiş ve birçok başka konuda testimizi geçen Liva’nın aldığı önlemlerden kareler:


Eğer sizler de önlemler konusunda tatmin olduysanız ve Ümitköy Liva’yı ziyaret etmek istiyorsanız, haritada konumunu bulabilirsiniz. Aynı zamanda Liva lezzetlerini dükkana gitmeden www.livaonline.com adresi üzerinden de sipariş edebilir, temassız teslimat ile risksiz alışveriş yapabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşünceye dek SAĞLIKLA KALIN!
Korona Önlem Puanı: 5/5
Telefon: 0312 235 95 00