Kış Kampı Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Ece Demren – Kamp 101 – Comd 357 Multimedia Journalism Final Projesi 

Merhaba doğaseveler!
Bugün uzun zamandır hazırlamak istediğim kış kampı içeriğini sonunda sizle paylaşabiliyorum. Bildiğiniz gibi havalar soğudu ve pandemi koşullarının da etkisiyle hepimiz evlere kapandık. Dolayısıyla doğadan da epey uzaklaştık. Sokağa çıkma yasakları bittiğinde ve evden dışarıda bir aktivite yapmak istediğinizde size yardımcı olabilmesi için şimdiden kış kampı hakkında bilgilendirme içeriğini sizle paylaşmaktan çok mutluyum.

Kış kampı deneyimi benden daha fazla olduğu için bu konuda Ozan’dan yardım istedim. Birlikte ona sorular sorduğum ve oldukça bilgilendirici yanıtlar aldığım bir podcast oluşturduk. Umarım severek dinlersiniz! 

Sonrasında podcast’te bahsedilen önemli  noktaları açıkladığım listelere ve kamp deneyimlerimizden oluşan fotoğraf serisine göz atmayı unutmayın. Şimdi sizi kış kampıyla baş başa bırakıyorum 🙂 

 

Umarım Ozan’la yaptığımız bu küçük röportaj sizin için bilgi verici olmuştur ve keyifli bir izleme sunmuştur!

Podcast’te sıkça bahsedilen uyku tulumlarına birkaç örnek vermek gerekirse:
Ozan da ben de Husky markasının “Enjoy Long” adlı uyku tulumu modelini kullanıyoruz. Oldukça memnunuz. Bolu Aladağlar’da -13 derecede hiç üşümeden uyuyabildiğimizi söyleyebilirim. Kullandığımız tulumu Buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz. Maalesef ülkemizde pek çok üründe olduğu gibi bu ürüne de çok fazla zam gelmiş. Biz iki yıl önce yarı fiyatına almıştık ve şimdiki fiyatı gibi olsa bütçemiz karşılayamazdı açıkçası. Bu sebeple sizin için daha uygun fiyatlı alternatif araştırdım. O uyku tulumuna da buradan ulaşabilirsiniz.

Uyku tulumu seçerken dikkat etmeniz gereken değerler neler?

Uyku tulumu vücudunuza yalıtım sağlayarak mevcut vücut ısınızı korur. Tercih edeceğiniz tulumun derecesi, kamp yapacağınız mevsimin ve elbette konumun en düşük ısısına göre seçilmelidir. Uyku tulumlarının üzerinde yazan değerler  EN 13537 standardına göre düzenlenmiştir ve en düşük ısı derecesini belirtir. Satın alırken ürünün üzerinde ekstrem değer öne çıkarılsa da, bu sizin üşümeden kullanabileceğiniz tulumu seçmenize yardımcı olmaz. Bu sebeple, satın alırken konfor derecesine bakmanız tavsiye edilir. Detaylı bilgi için Türkiye’de kamp konusunda bilgisine oldukça güvendiğimiz ve içeriklerini severek takip ettiğimiz Outdoor Haber‘in sitesine de göz atabilirsiniz.

  • Upper limit : Üst konfor derecesidir. Standart bir erkeğin terlemeden uyuyabileceği maksimum ısı değerini belirtir.
  • Comfort : Konfor derecesidir. Standart bir kadının rahat bir pozisyonda ve biçimde uyuyabileceği ısı değerini belirtir.
  • Lower limit : Düşük konfor derecesidir. Kıvrılmış bir pozisyonda, standart bir erkeğin 8 saat boyunca  uyuyabileceği ısı değerini belirtir.
  • Extreme : Ekstrem derecedir. Standart bir kadının 6 saat boyunca hipotermi riski olmadan barınabileceği ısı değerini belirtir. 

Bahsi geçen yer önerileri:

Sıra geldi içlerinden bazılarında benim de yer aldığım kış kampı deneyimlerine!

 

İşte böyle:)
Umarız eve kapandığımız bu karantina günlerinde doğa fotoğraflarıyla biraz keyfinizi yerine getirmiş ve kış kampıyla ilgili bilgilenmenizi sağlayabilmişizdir. Aklınıza takılan bir soru olursa iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin!

Kendinize iyi bakın, doğayla kalın.
​Sevgiler 🙂