Sizin için Gezdik: Bilkent Center Alışveriş ve Tasarım Günleri

İrem Duran – Hobiden Eve Küçük İşletme- Comd 357 Multimedia Journalism Final Projesi

Herkese yeniden merhaba! Her sene Bilkent Center’da yılbaşı döneminde düzenlenen “Alışveriş ve Tasarım Günleri”, hobilerini işe çevirmiş birçok küçük işletmeyi misafir ediyor. Birbirinden farklı konseptlerle stant açan işletmeler hem ürünlerini satıyor hem de bu sayede tanıtımlarını yapabiliyorlar. Birbirinden özgün ve güzel el emeği ürünler insanların bir şekilde kendi zevkine uyan bir tasarım bulmasını sağlıyor. Hem sizler hem de kendim nasıl tasarımlar sergileniyor diye merak ettiğim için Alışveriş ve Tasarım günündeki stantları gezip en beğendiğim 3 küçük işletmeyi sizler için minik tanıtım videosu hazırladım. Umarım keyifle izlersiniz !

 

Her ne kadar Alışveriş ve Tasarım Günleri 31 Aralık’ta bitmiş olsa da küçük işletmelerin Instagram’da bulunan hesaplarıyla ürünlerini daha yakından inceleyebilir ve iletişime geçebilirsiniz.

Charming Handmade: @charming._.handmade
Müstesna Atölye: @mustesnaatolye
Camareng: @camareng_

“Alışveriş ve Tasarım” günlerinde bulunan diğer hobilerini işe çevirmiş küçük işletmeleri sizler için derledim. Hadi gelin birlikte diğer küçük işletmelere de bir göz gezdirelim!
 
1- Boncuklarla Sanat Yapan Bir Marka: Nü Tasarım
Nü Tasarım, kum boncukları kullanarak yaptığı çalışmalarla “Alışveriş ve Tasarım” günlerinde yerini aldı. Miyuki kum boncuklarını kullanarak yaptığı kolyeler, bilezikler ve yaka iğneleri büyük emek ve sabır gerektiyor. Kullanılan boncukların boyutlarının çok küçük olmasından dolayı tasarımlarının tamamlaması çok uzun sürüyor. Bileğinize ya da boynunuza harika tasarım bileklikler ve kolyeler takmak isterseniz mutlaka Nü Tasarım markasının Instagram sayfasını incelemelisiniz.
 
 
Fotoğraflar Nü Tasarım Instagram hesabından alınmıştır.
 
Instagram@_nu_tasarim 
 
2- Desenli Kumaşlar: Aradia

Aradia, festivalde bulunan rengarenk markalardan biri olarak yerini aldı. Yaptığı el emeği kitap kılıf tasarımları, maskeler ve çantalarla eşyalarınıza ve size çok tatlı bir hava katacak. Bu emekle oluşturulmuş desenli kumaşlara mutlaka bir göz gezdirmelisiniz! 

 
Fotoğraflar Aradia Instagram hesabından alınmıştır.
 
Instagram@aradia_store 
 

3- Camın Büyülü Dünyası: Flameon

 F​lameon, murano  çubuk camlardan yaptığı yaptığı takı ve dekoratif objelerle festivalde yerini aldı. Cam ile yaptığı harika sanatsal tasarımlar eminim ki siz de çok şık duracaktır. Ürünlerini incelemek ve özel günlerde sevdiklerinizi mutlu etmek adına Instagram hesabını incelemekte fayda var.
 
 
Fotoğraflar Flemeon Instagram hesabından alınmıştır.
 
Instagram@guntekinugur