Binicilik Sevdalılarına Atlı Safari Yapabilecekleri 4 Farklı Mekan

Binicilik Sevdalılarına Atlı Safari Yapabilecekleri 4 Farklı Mekan

Zeynep Arslan/ Blog: Modern Kovboy / COMD 357 Multimedia Journalism İlkbahar 2020-21 Listeleme Projesi 

Merhaba modern kovboylar! 
Atlı sporlar genellikle binicilik kulüplerindeki kapalı manejlerde sürdürülmekte. Kapalı manejler  sınırlı ve dar bir alandan oluştuğu için biniciliğe yeni başlayanlar ve binicilik tekniğini geliştirmek isteyenler için ideal bir öğrenme alanıdır. Ancak ben bu blogdaki binici dostlarımı ve ilk kez binicilik yapacakları konfor alanlarından dışarı çıkarmak istiyorum…  Atlı safari arazide yapılan bir doğa sporu sayılabilir, artan popülerliğinden ötürü Türkiye’de atlı safari hizmeti veren tesislerin sayısı her geçen gün artıyor. Hem kapalı manej hem atlı safari biniciliği yapmış biri olarak atlı safari şimdiye kadar deneyimlediğim en güzel şey oldu. İster Ankara’nın bozkırında ister Akdeniz sahillerinde olun, atınızla doğada çıktığınız bu yolculuk sizleri şehir hayatının telaşesinden çıkarıp bambaşka diyarlara sürükleyecek. 

Eğer siz de atlı safari yapmayı denemek istiyorsanız, bu mekanlar tam size göre! Son dönemlerde pandeminin de etkisiyle insanlar kapalı spor salonlarından uzaklaşıp doğa sporlarına yönelmeye başladı, popülerliği artan etkinliklerden biri ise atlı safari. Atlı safariye çıkmak ve doğaya bir de at sırtından bakmak isteyenler için bu yazımda gidebilecekleri 4 farklı atlı safari tesisi önerisi yapacağım!

Atlı safari normal binicilikten çok farklı olmamakla birlikte atları kapalı manejlerden çıkarıp doğayla buluşturuyor. Bu serüvende şehrin trafik gürültülü korna seslerini, egzoz dumanlarını unutun, burada duyacağınız tek ses atınızın nal sesi, koklayacağınız tek şey toprağın kokusu olacak. 

1) Gri şehir Ankara’dan bunalanlara yeşil bir mola: Safari At Çiftliği

Safari at çiftliği Ankara’ya 25 km mesafede bulunuyor. Şehir hayatı kimi zaman bunaltıcı olabiliyor, malum pandemi sebepli insanlar kapalı alanlardan çok açık alanlarda yapılabilecek etkinler arıyor. Siz de böyle düşünenlerden biriyseniz burası tam size göre! Safari at çiftliğinde atlı safari için seçebileceğiniz 3 farklı parkur bulunuyor. 

Tarihi Peçenek Parkuru: Bu parkur için daha önce ata binmeyi biliyor olmanız gerekiyor. At sırtında yapılacak yolculuk yaklaşık olarak 3 saat sürüyor. Parkurda sizlere su pınarları, üzüm bağları ve meyve bahçeleri eşlik edecek, ve belirli yerlerde küçük molalar verilecektir.Molalarda köylülerle sohbet imkanı ve bol bol fotoğraf çekilmek için vaktiniz olacak! 

Gelin Kayaları Parkuru: Bu parkur yaklaşık olarak 2 saat sürmektedir, yine bu parkuru tamamlayabilmek için daha önce binicilik deneyiminizin olması isteniyor. Yolların yarısı patika diğer bir yarısı ise düz arazide geçiyor. Safari sırasında ilgici çekici görüntüsüyle dikkatleri üzerinde toplayan gelin kayalarına bir de at sırtından bakma fırsatını bulacaksınız. Bir bardak sıcak çay molasından sonra dönüş yolunu tutarak evlere dönüş için hazırlanmanız gerekiyor.

Pınar Parkuru: Bu parkur daha önce ata binmemiş ve ilk kez ata binmeyi deneyimlemek isteyecek kişilere mükemmel bir gezi vadediyor. Parkur daha çok tecrübesiz ve acemi binicilere hitap ettiği için gidiş dönüş yaklaşık olarak 1 saat sürüyor. Parkur boyunca size iğde ağaçları ve dar patika yolları eşlik edecek. Molalar sırasında bol bol fotoğraf çekmek için vakit veriliyor olması da bir artı.

BONUS: Parkurlar bitince eve dönüş yolunda köy tavuğu, keçi sütü, köy yumurtası ve mevsimlik sebze meyve alımı yapabilir ve organik hayatı mutfaklarınıza taşıyabilirsiniz.

Picture
Adres: Güzelhisar Köyü Akyurt / ANKARA
Telefon Numarası: 0533 633 78 97





2) Deneyimli Binicilerle Atlı Safari Kampı Yapmak İsteyenlere: Ride4Far

Bu yolculuk tam olarak uzaklarda bir kaçış arayan binicilere göre! Ride4Far aslında bir binicilik projesi, bu sebepten ötürü tek bir lokasyonda gerçekleşmiyor. Kapadokya ve Likya olmak üzere 2 farklı rotadan oluşuyor.

Kapadokya:
2 gecelik konaklamadan oluşan atlı safari deneyimi için istenen ilk koşullardan biri ileri seviye binicilik eğitiminizin olması. Akhal Teke Binicilik Merkezi’nde başlayacak olan yolculukta Kapadokya’yı at sırtında keşfedeceksiniz, konaklamalar genellikle otel veya çadırlarda oluyor. Ücrete kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği dahil. Fotoğraf çekilmek isteyenler aynı zamanda fotoğrafçı hizmetinden yararlanabilir.

Likya: Ride4Far bu parkurunda sizi doğanın ve tarihin buluştuğu noktaya; Likya yolunda at koşturmaya davet ediyor. 2 gün konaklamalı olan parkura katılım için orta veya ileri sevici binicilik eğitiminizin olması isteniyor. Northstar Binicilik Kulübünden başlayan yolculukta Fethiye’nin güzelliklerini at sırtında keşfetmeye hazır mısınız? Konaklamalar çadır veya otelde planlanıyor ve yine üç öğün yemek ücretlere dahil.

Bonus: Ride4Far ile fotoğraf molalarında dilerseniz drone ile kuş bakışı videolarınızı çektirebilir ve atınızla olan bu anıyı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Picture

Adres:  Ride4Far bir binicilik projesi olduğu için ne yazık ki adres vermek mümkün değil. 




3) Akdeniz Sahillerinde Atlı Safari Yapmak İsteyenlere: Ceylo Ranch


Ceylo Ranch Antalya’da bulunan sıcacık bir işletme! Bu kadar sıcak ve cana yakın olmalarının altında yatan sebebin bir aile işletmesi olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Baba, anne ve iki jokey kızlarından oluşan işletme turistler ve yerli halk için unutulmaz bir deneyim sunuyor. Köy yollarında başlayan parkur, portakal ağaçlarının arasından ve dar patikalardan devam ediyor. Yaklaşık olarak bir saatin sonunda sizi sonsuzluğa uzanan deniz karşılıyor, bu aşamada atınızı kumsalda dört nala koşturup temiz deniz havası içinize çekmekte özgürsünüz! İşletme tecrübeli binicilerin yanı sıra aynı zamanda daha önce binicilik deneyimi olmayanlara da güvenli bir biniş serüveni sağlıyor. Her müşteriye kask vermeleri ve ”önce güvenlik” sloganını benimsemeleri ile başka bir artı. 
Bonus: Eğer şehir dışından geliyorsanız tesis sizi özel arabaları ile otelinizden alıp geri bırakıyor. Böylece ziyaretçiler ulaşım sorunu yaşamıyor.

Picture

Adres:Gündoğdu, Kımışcı Mevkii, 07600 Manavgat/Antalya
Telefon: 0541 518 22 32

4)Şehirden uzaklaşmadan ata binmek isteyenlere: İncek Atlı Bahçe


İncek Atlı Bahçe şehirden çok fazla uzaklaşmak istemeyenlere yaz kış demeden atlı safari deneyimi sunuyor. Burada ziyaretçilere 2 farklı parkur seçeneği sunuluyor. Kısa parkur arazi gezileri binicilik tecrübesi olmayan kişilere özel yapılıyor, eğer tecrübeniz varsa uzun parkur sizin için daha tatminkâr bir gezi olacaktır.  Aynı zamanda tesis içinde binicilik dersleri de veriliyor, yani kısa parkurdan sonra at binmeyi öğrenmek isterseniz yine aynı tesiste özel dersler alma imkanınız var. 
Bonus: Tesiste aynı zamanda mangal ve serpme kahvaltı seçenekleri bulunuyor. Safari sonra karnınızı doyurmak isterseniz kaçırmayın derim!

Picture

Adres:İncek, Turgut Özal Blv. No:45, 06830 Gölbaşı/Ankara
Telefon Numarası: (0312) 460 23 03