Listeledik: Ankara’da 4 Gözde Antika Dükkanı

Listeledik: Ankara’da 4 Gözde Antika Dükkanı

Helin Ay, Ece Yılmaz, Fadime Nur Uygur / Blog:  Antik Ankara / COMD 357 Multimedia Journalism Sonbahar 2021-22 Listeleme Projesi

Ankara’daki tüm antika severlerin en büyük problemlerinden olan antika ürünler bulma sıkıntısına bir son vermek adına sizler için Ankara’daki ulaşılabilirliği kolay, ürün çeşitliği fazla ve değerli antika ürünleri bulunan antikacıları gezdik. Peki öncesinde antika ürün nedir sorunuzu yanıtlamak isteriz.  Antika, maddi değeri olan eski taşınabilir eşya demektir. Bir eşyanın ya da sanat yapıtının “antika” sayılabilmesi için yaşlı olmasının yanında az bulunur özellikte olması gerekir. Ne var ki her eski eşya da antika sayılmaz. Bu açıdan listelediğimiz ve gezdiğimiz antikacılar Ankara’da gerçek antikayı bulabileceğiniz mekanlar olmasına özellikle dikkat ettik. Bu mekanlar sırasıyla; Deviant Vintage, Aşina Antika Kafe, Okuyorum Kitapevi, BİN71 Sanat Cafe Antika Hobi.

Şimdiden keyifli okumalar dileriz…

1-Plakların Cenneti: Deviant Vintage

ekran-resmi-2021-11-15-03-20-48_orig
ekran-resmi-2021-11-15-03-21-08_orig
ekran-resmi-2021-11-15-03-28-00_orig
ekran-resmi-2021-11-15-03-28-19_orig

Previous
Next
Antika dendiğinde akıllara ilk gelen nokta tabii ki Deviant Vintage oluyor. Yaklaşık 10 senedir aynı yerde hizmet vermekte olan bu antikacımız ürün çeşitliliği konusunda oldukça iddialı. Bir apartman dairesinin içine yerleştirilmiş bu dükkânın içinde gezerken ciğerlerimize nostaljinin eski kokusu hemen doluyor. Her oda birbirinden farklı ürüne ev sahipliği yapıyor. Ancak odalara geçerken kullandığımız koridorlar bile ağzına kadar antika ürünlerle dolu ayrıca bu ürünlerin çoğu yurtdışından geliyor. Bu apartman dairesinde bir odada plaklar doluyken diğer oda porselen kaplarla diğeri ise birbirinden değerli kıyafetlerle dolu olduğunu görüyoruz. Bu şekilde ürünlerin birbirinden ayrı oluşu istediğiniz ürüne ulaşma şansınızı artıyor.  Biz de birbiri ardına sıralanmış bu ürünler arasında gezerken hemen istediğimiz ürünleri inceleme şansını yakaladık. Burada ürünlerin bazıları dolar üzerinden bazıları ise Türk lirası üzerinden fiyatlandırılmış. Ancak genel olarak fiyatlarının bir antika tutkunu için uygun olduğunu gözlemledik. Bu antikacımızın en büyük özel koleksiyonu ise plakları. Birbirinden özel ve farklı plağa ev sahipliği yapan antika dükkânı plak severler için resmen bir cennet! https://www.deviant-vintage.com

AdresRemzi Oğuz Arık, Büklüm Sokağı No:45, 06680 Çankaya/Ankara

Çalışma Saatleri: 11.00 – 20.00 (Pazar ve Pazartesi hariç)

2-Bir Kahve Bir Antika: Aşina Antika Kafe

ekran-resmi-2021-11-15-03-31-47_orig
ekran-resmi-2021-11-15-03-33-04_orig

Previous
Next
Kim kahvesini yudumlarken aynı anda antika ürünlerin güzelliğine doymak istemez ki? Biz de aynen böyle düşünüp Aşina Antika Kafenin yolunu tuttuk. Aşina antika kafe Ayrancı, Kuzgun sokakta bulunuyor. Bu antika dükkanımızı diğer antikacılardan ayıran en büyük özelliği ise aynı zamanda bir kafe oluşu. Sadece kahve ve tatlı çeşitleri de bulunmuyor bu antikacımızda. Aynı zaman da bir pazar kahvaltısı ya da akşam yemeği yeme şansınız da bulunmakta. Antika severler için mükemmel bir buluşma noktası olması gözümüzden kaçmıyor. Bir sürü antika tutkununu bir arada bulabileceğiniz harika bir dükkân. Bu açıdan yeni nesli yakalama şansı olmuş ve devamlılığını diğer antika dükkanlarına göre çok daha sağlamlaştırmış. Ürünlerinin birçoğunu porselen ev eşyaları ve mobilyayalar oluşturmakta. İçeride birçok tablo ve süs eşyası da bu ürünlere eşlik ediyor. Tabii çok olmasa da gene plak severlerin gözünü doyurabilecek kadar plağa da ev sahipliği yapıyor. Fiyatları ise ortalama denilebilecek düzeyde. Tabii nadir ürünlerinin fiyatlarının çok yüksek olduğunu söylemek de yarar var. Ancak kafe tarafının fiyatları gayet uygun. Bu yüzden bir antika tutkunu olarak alamasanız bile onlarla zaman geçirmenize imkân veren bir ortam oluşturduğunu görebiliyoruz. Siz de bir pazar günü kahvenizi bu nostalji kokan dükkânda geçirmek istemez misiniz?

@asinaantikacafe

Adres: Ayrancı, Kuzgun Sk. No 42, 06540 Çankaya/Ankara

Çalışma Saatleri: 08.00 – 22.00

3-Nadir Kitaplar, Hoş Sohbetler: Okuyorum Kitabevi Sahaf

img-5098_orig
img-5100_orig
img-5118_orig
img-5116_orig

Previous
Next
Antikacılardan bahsederken bir sahafa değinmemek olmazdı. Okuyorum Kitabevi yeni nesilin pek de bilmediği sahaf kültürünü tam anlamıyla yaşatan bir ortama sahip. Bir avm içerisinde yer alan sahafın içerisine daha girmeden kitaplarla buluşuyorsunuz. İçeride ise hoş sohbetiyle Sacettin bey sizleri karşılıyor. Bağlama çalıp, şiir yazan sahibi ilgili ve bilgili. Kitapların içerikleriyle ilgili bilgi almak mümkün. Dilediğiniz her alandan kitabı bulabileceğiniz bu sahafın bir de üst katı var. Fazlasıyla büyük olan bu otantik sahafta yürürken kitaplara çarpmamak oldukça zor. Tarif edilemez bir kitap kokusunun hakim olduğu Okuyorum Kitabevi’nde çok nadir bulunan kitaplar, kasetler, pullar yer almakta. 1927 yılında basılan piyango biletlerine kadar pek çok ürün bulunuyor. İmzalı kitaplara göz atmak da cabası! İyi bir okursanız kesinlikle bu sahafa uğramanızı ve her köşesinden geçmenizi tavsiye ediyoruz!

okuyorumkitabevi


@OkuyorumI

Adres: Ümit, Berilya A.V.M Kat 2 No : 17 2494. Cadde, 06810 Ümitköy, 06810 Çankaya/Ankara

Çalışma Saatleri: 09.30 – 23.00
Telefon: 0536 278 90 97

4-Yeni Nesil Antikacılar İçin: BİN71 Sanat Cafe Antika Hobi

img-5097_orig
img-5033_orig
img-5034_orig
img-5035_orig
img-5037_orig
img-5039_orig
img-5042_orig

Previous
Next
Bu listedeki en yenilikçi antikacıdan bahsetmek istiyoruz şimdi de: BİN71 Sanat Cafe Antika Hobi. Yenilikçi çünkü içerisinde gerçekten yok yok, bir antikacıdan çok daha fazlası… Sanatın kafenin önüne geçtiği kompleks bir yer aslında. 4 katlı bir binanın 3 katı kullanıma açık. Girişte bir kafe yer alıyor. Ambiyansı oldukça keyifli. Giriş katında boyanmak üzere objeler satıyorlar çünkü aynı zamanda burası bir hobi dükkanı. Yine aynı katta bir antika odası yer alıyor. Biraz daha bilgi vermek gerekirse, mekanın sahibi Nihan hanımın babasının antika ürünlerini tamir etmek istemesi üzerine açılıyor burası. Üst katta ve alt katta ise mobilya dönüşümü ile ilgili atölyeler yer almakta. Aslında kafe kısmı atölyedeki öğrencilerin çay, kahve içip tatlı yiyebilmesi için açılmış başta, şimdi ise öyle değil. Hatta kullanımda olmayan kata bir restoran açmak istedikleriyle ilgili bir duyum aldık. Son olarak, dış tarafında ise bir ateş çukuru yer alıyor. Rezervasyon yaptırarak burada ateş yakıp sevdiklerinizle vakit geçirmek mümkün. Çalışanlar oldukça ilgili ve sanatla ilgili her konuda bilgi sahibi. Biz burayı çok sevdik, sizin de mutlaka görmeniz gereken yerler arasına almanız gerektiğini düşündük. Ürün çeşitliliğinden kafanızın karışacağı harika bir işletme.

Bin71 Sanat Cafe Antika Hobi


@bin71sanat

Adres: Çayyolu, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Mah 2817. Sokak No:1, 06810 Çankaya/Ankara
Çalışma Saatleri: 10.00 – 21.00
Telefon: 0532 797 79 09