Ankara'nın En İyi 4 Waffle Mekanı

Resim

Kim çikolatayı sevmez ki? Peki, çikolata ve meyvelerin birleştiği “İstanbul usulü” bir wafflea kim hayır diyebilir? Eminim bu sayfaya geldiğinize göre çoktan waffleın ne olduğuna dair bir fikriniz vardır. Ancak hem bilmeyenler için hem de bilip de mekan arayışı içinde olanların ağzını sulandırmak için size kısa bir bilgi vereyim. Waffle, tost makinesine benzeyen iki demir arasına dökülen hamurun pişmesi ile elde edilen, içine en basit haliyle şekerli bir şurup dökülüp katlanarak yenen bir tatlıdır. Belçika kökenli olan bu tatlı, ABD’ye taşındıktan sonra bütün dünyaya mâl olmuştur. Türkiye’ye 1980’lerde gelen waffle, aradan geçen yıllarda yaygınlaşarak pek çok kentte müdavimleri olan küçük mekanların ortaya çıkmasına yol açmıştır. Ancak bizde yurt dışındaki usulün aksine, içine şurup dökmekle yetinilmiyor. İçine çikolata, marmelat, dondurma ve meyveler de ekleniyor. Bu da ülkemizdeki waffleı bize tanıtıldığı haliyle, yani “İstanbul usulü” olarak ortaya çıkarıyor. Yeterince etkili olduysam işte size Ankara’da waffle yenebilecek en iyi 6 mekan:

1. Ab’bas Waffle

Resim

Waffle için bir liste yapıp da Ab’bas’ı koymamak olmazdı. Tabii ki ilk durağımız bizi waffle ile İstanbul’daki küçük mekanında tanıştıran Ab’bas Bebek Waffle. Bahçelievler’deki Ab’bas franchising ile Ankara’ya açılan şubelerinden ilki olmakla beraber, bana göre ilk tadını hâla koruyabilen nadir mekanlardan. Malzeme seçeneği ile diğer mekanlara fark atıyor. Özellikle de sevenler için kestane ezmesi seçeneği ciddi bir lezzet farkı yaratıyor. Ankara’da iki şubesi de şehir içinde bulunan Ab’bas Waffle’ın size aradığınız orijinal waffle lezzetin yeniden hatırlatacağına hiç kuşkum yok. Ab’bas Waffle‘ın kendi internet sitesinden daha fazla bilgi alabilir ve diğer şehirlerdeki mekanlarını da öğrenebilirsiniz. Mekânın aynı zamanda hem telefon hem de Yemeksepeti’nden sipariş sistemi bulunmaktadır.

2- Waffle Corner

Resim

İlk açıldığı sıralarda en favori mekanım olmasıyla beraber, nutella ve beyaz çikolatalı waffleı için çıldırıyorum desem tam yeridir diyebileceğim bir mekân Waffle Corner. Diğer yerlerin aksine sandviç hâlinde yemeye alışabildiğim tek yer burası. Hatta arkadaşımın yorumuyla “Kapısında yatılıp kalkılacak bir yer.” Gece 12’ye kadar açık olması ile bir anda gelen tatlı krizleri için de birebir. Mekan olarak butik bir yer olan ve hakkında internet sitesinden daha fazla bilgi sahibi olabileceğiniz Waffle Corner, bahçesinde de oturma imkânı sunuyor. Telefon yoluyla da yakınlara sipariş getiriyorlar. Ancak benim tavsiyem, online sipariştense sıcacık hamuruyla güzel bahçesinde yemeniz.

3. Waffle Pancake House (Kapandı.)

Resim

En yakın arkadaşımla ne zaman canımız tatlı istese veya üzülüp, bizi mutlu edecek bir mekan arasak aklımıza ilk olarak Tepe Prime’daki Waffle Pancake House gelir. Minik dükkanıyla kışın bile açık havada üşümeden keyfine varabileceğiniz, aynı zamanda diğer mekanların aksine çikolata ve meyvelerle sınırlı kalmayarak ünlü markaların da çikolatalarını waffleınıza ekleyebileceğiniz bir yer. Tek eksik yanının herhangi bir sipariş olanağı olmaması olan WPH, yolunuz Tepe Prime’dan geçerse mutlaka uğramanız gereken bir mekan.

4. Big Momma’s Waffle House (Kapandı.)

Resim

Bu butik işletme tam anlamıyla sevecen ve sıcakkanlı bir atmosfere sahip. Menüsü ile “Acaba hangisini yesem?” kararsızlığı yaşatan, lezzetiyle büyüleyen tatlılarıyla, ve ev gibi hissettiren mimari yapısıyla tam aradığım waffle’cı. Waffle’ı ise her bir ısırığı ile sizi başka diyarlara götürüyor. Bu işletmede çalışan insanlar ise güler yüzlü ve cana yakın. Sizi onca yol kat edip gelmenize değer hissettiriyorlar. Küçücük bir işletme olmasıyla beraber, size attığınız ilk adımda bile bir restoranda arayabileceğiniz o sıcaklığı fazlasıyla veriyor.