Ankaralı Girişimcilerin Açtığı 4 Başarılı Mekan

4/3/2018 

Herkese tekrar merhaba!

Ankara’nın yeme içme sektörüne markalar kazandırmış, hizmeti, konsepti ve üretim kalitesiyle öne çıkan girişimleri bulduk. Eminiz ki onlar olmasaydı Ankara bir tat eksik kalırdı. Hafta sonu arkadaşlarınızla sohbet etmek, iş çıkışı kafa dağıtmak ya da öğle arasını keyifli bir hale getirmek için gitmeniz gereken yerlerin listesini sizler için hazırladık. Ankaralıların sancısını çektiği “Gidecek yer mi var?” sorusuna da en güzel cevapları bulduk. Elbette buradaki listemiz çok sınırlı, Ankara’ya renk katan daha birçok girişim var. İnce eledik sık dokuduk! Her biri birbirinden güzel bu mekanlarda  mutlu zaman geçirirken bizi hatırlamanız dileğiyle…

1. Rahatlıkla Şıklığın Birleşimi: Lokanta Molto (KAPANDI)

Picture

Tepe Prime’ın giriş katına konumlanan Lokanta Molto, Ankara Gastronomisi’ne Numnum, Mezzaluna gibi çok sayıda başarılı adres kazandıran Murat Börekçi’nin imzasını taşıyor. Molto, yüksek tavanı, geniş iç mekanı ve sıcak renkleri ile karşılıyor sizi. Mekan, şık ve sıradışı tasarımının yanı sıra yemek kalitesi ile dikkat çekiyor. Sadece yerli malzeme kullanarak hazırladıkları menüleri Akdeniz’e komşu mutfakların lezzetlerini taşıyor. Güzel bir müzik eşliğinde iddialı bir mutfağın sunumuyla karşılaşıyorsunuz. Kokteyllerine de değinmemek olmaz! 2016 yılında kurulan, bizim de kısa bir süre önce keşfettiğimiz Molto favorilerimiz arasına girdi bile.

Adres: Tepe Prime – Söğütözü, Eskişehir Devlet Yolu Dumlupınar Bulv. 9. Km. No:266, Çankaya/Ankara
Telefon: 0312 287 87 15
Çalışma Saatleri: Hafta içi ve Hafta sonu 12.00 – 00.00​
Zomato Puanı: 4/5
lokantamolto.com

Not: Bu restoran kapatılmıştır.

​2. Şehrin Ortasında Saklı Bir Bahçe: Cafe Botanica

Picture

2010 yılında Harun Erol tarafından kurulan Cafe Botanica, şehrin gürültüsünden uzak, sıcak ve samimi bir mekan. Tam kapısına gelmeden orada bir cafe olduğunu anlamazsınız bile. Çünkü etrafı sarmaşıklarla ve yeşilliklerle kaplıdır. Botanica yaz ve kış bahçesi olarak 2 ayrı konsept barındıyor. Mutfağının gerçekten özenli ve güzel bir servisi olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Botanica, Ankara’da gördüğümüz en kendine has tarzı olan cafelerden biri. “Ara sokakta kalmış ,sadece bilenler bilir.” demeyin, özellikle haftasonları gitmeden birkaç gün önce rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz, genelde yer bulmak oldukça zor oluyor. Cafe Botanica’nın isteklerinizi fiyat-performans olarak fazlasıyla karşılayacağına eminiz.

Adres: Barbaros Mah. Billur Sk. No:5 Çankaya/Ankara
Telefon: (0312) 466 60 89
Çalışma Saatleri: Hafta içi ve Hafta sonu 09:00 – 00:00
Zomato Puanı: 4.1/5
cafebotanica.cafe/cafebotanica

​3. Eşsiz Mutfak Kültürü: Marlinda Lokanta & Cafe

Picture

Crew grubunun 4 girişiminden biri olan Marlinda, menüsünde Orta Doğu, Anadolu, Akdeniz ve Osmanlı mutfağının yöresel tatlarını barındırıyor ve bunları kendilerine özel şekillerde sunuyorlar. Sabah erken saatlerde kapılarını kahvaltı hizmetiyle açan Marlinda, öğle ve akşam yemekleri, kahve ve alkol seçenekleriyle de tüm gün keyifle zaman geçirilebilecek bir mekan. Şık servisi, göze hitap eden sunumu, güler yüzlü hizmeti ve kendine has lezzetleriyle diğer favorilerimizden biri oldu. Günün her saatinde yemek yemeye uygun, özel organizasyonlar yapabileceğiniz ve lezzetli tatlara sahip ender bir mekan.

Adres:  Kentpark AVM-Eskişehir Yolu 7.KM- Çankaya Ankara
Telefon: (0312) 219 96 40
Çalışma Saatleri: Hafta içi ve Hafta sonu 10:00 – 23:00
Zomato Puanı: 4.3/5
marlinda.com.tr

Instagram

4. İyi yemek yemeyi yaşam haline getirenler için: Carmelo’s

Picture

Crew grubunun bir diğer girişimi olan Carmelo’s, “Every 7 Day Eat Well” mottosuyla bizi karşılıyor. Hem iç mekanıyla hem de menüsüyle içinizi ısıtan Carmelo’s, daha önce hiçbir yerde yemediğinizden emin olduğumuz farklı lezzetleri sunuyor. Rüya gibi yemeklerinin yanı sıra detoks içecekleri de unutmamak lazım. Hijyenden bahsetmemek olmaz. Sizin için hazırlanan yemekleri çok rahat bir şekilde görebileceğiniz bir şekilde konumlandırılmış mutfaktan tuvaletine kadar temizlikten geçer not aldığını düşünüyoruz.

​Adres:  Beştepe Mah, 3. Sk. Via Flat, Söğütözü-Çankaya/Ankara
Telefon: (0312) 219 01 11
Çalışma Saatleri: Hafta içi ve Hafta sonu 10:00 – 23:00
​Zomato Puanı: 4.5/5
​carmelos.com.tr

Not: Bu restoran geçici olarak kapatılmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.