Yarım Asırdır Vazgeçilemeyen Lezzet: Flamingo Pastanesi

7/5/2018

Picture

Ankara’nın girişimleri dediğimiz zaman akla ilk gelen yerleden biridir Flamingo Pastanesi. 1967 yılında Ali Kuluhan tarafından açılan Flamingo Pastanesi, yarım asırdan fazladır, Ankaralıların birçok hatırasına ev sahipliği yapıyor.

Bige Güven Kızılay, “Kehribar Zamanında Aşk” kitabında Ali Kuluhan ile ilgili çok güzel bir anısından bahsediyor.
“Ankara’da anılarım olan üç yer vardır. Biri Kızılay’daki Piknik, diğeri Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Merkez Lokantası, ve sonuncusu Tunalı’daki Flamingo. Flamingo’daki laz amcam, daha üç yaşındaydım, dondurma boğazıma dokunuyor diye bir dönem almazdı bizimkiler, taze pişmiş sıcacık boş kornet verirdi bana.. Sonra koca kız oldum, oradan geçerken beni hala tanır, muzip muzip gülümseyerek boş kornet uzatırdı göz kırparak.. Kendimi yeniden çocuk hissederdim.. Hala nerede taze pişmiş kornet kokusu duysam burnumun direği sızlar.”

Ankara’nın girişimcilerinden öğrenecek çok şeyimiz var demiştik. Semra Kuluhan Özel’den “insanları sevmenin başarıya giden en kısa yol” olduğunu öğrendik!

Flamingo’nun hikayesini, başarısının sırrını ve daha fazlasını merak ediyorsanız, Semra hanımın bizimle paylaştıklarını dinleyebilirsiniz…


Videoda da izlediğiniz gibi Flamingo Pastanesi’nin bunca yıldır tercih edilmesindeki nedenlerin başında tüm malzemelerinin taze olması ve kaliteden ödün vermemeleri geliyor. Semra Hanım “30 yıllık müşterilerimiz her geldiğinde aynı lezzeti alabilmeli” diyor. Böylesine özenle seçilip hazırlanan lezzetli yiyecekleri olunca, aklımıza gelen “Neden sadece iki şubesi var?” sorusuna Semra Hanim; ‘Biz insanlara dokunmak istiyoruz’ sözü ile amaçlarının büyümekten çok kalite olduğunu vurguluyor.

Adres: Kızılay, Selanik Cad. 30/A, Çankaya/Ankara
Tepe Prime, Dumlupınar Blv. No:266/B-4, Çankaya/Ankara

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.