Ankara’da Taekwondo Yapabileceğiniz 4 Yer

Merhaba taekwondo meraklıları,
Postlarıma taekwondo için en gerekli şeylerden biri olan spor salonuyla başlıyorum. Neredeyse artık her mahallede en az bir spor kulübü var ve bu kulüplerin sayısı artmaya devam ediyor. Çoğunda da taekwondo eğitimi veriliyor, özellikle çocuklar için. Ama bu salonların çoğu federasyon onaylı değil ve hocalarının da antrenörlük yetkisi bulunmuyor. Tabi ki bu Ankara’da federasyon onaylı kulüpler ve antrenörlük yetkisi bulunan hocalar olmadığı anlamına gelmiyor. Sizin için Ankara’da ‘büyükler grubu’ (+12 yaş) olarak gönül rahatlığıyla taekwondo yapabileceğiniz dört yeri sizler için derledim. Bunlar; Kore Kültür Merkezi, Çankaya Savunma Sanatları Spor Kulübü, Akademik Spor Kulübü ve Bilkent taekwondo kursu. Tabi ki çocuğunuz veya küçük kardeşiniz için bakıyorsanız Bilkent taekwondo kursu dışındaki yerlerin taekwondoya başlamanın en doğru yaş dilimi olarak kabul edilen küçük yaş grubu için de kursları var.

*Kurs günleri ve ücretleri dönemlere göre değişiklik gösterebilir.

1. Kore Kültür Merkezi

Picture

Fotoğraf: tr.korean-culture.org/tr/373/board/220/read/88263
Taekwondonun doğduğu ülke olan Kore’nin büyük elçiliği bünyesindeki Kore Kültür Merkezi ‘nde taekwondo dersleri de veriliyor. Haftada üç gün (pazartesi, çarşamba, cuma) antreman olan bu kursta yetişkin grubu için yaş aralığı 18-25. Kursun olduğu Kore Kültür Merkezi’nin oldukça merkezi bir konumu var, Kuğulu Park’a beş dakikalık yürüme mesafesinde.

tr.korean-culture.org/tr/welcome

Paris Caddesi Numara:74 Kavaklıdere, Çankaya/ANKARA

korekulturmerkezi@korea.kr
korekulturinfo@gmail.com

​0(312) 468 30 50 

Çankaya Savunma Sanatları Spor Kulübü

Picture

Balgat’ta bulunan bu kulüpte cuma günü hariç her gün teakwondo dersi var. Aylık ücreti 150 lira olan bu kursa size uyan üç günü seçip gidebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak bire bir eğitimler de veriliyor. Bu kursun hem antrenörü hem de işletmecisi olan Hasan Yaman gelen herkese açık olduklarını söylüyor. Ayrıca Hasan Hoca, dünya şampiyonu  olan milli taekwondocu İrem Yaman’ın babası.

www.cankayasavunmasanatlari.com

Oğuzlar, 1387. Sokak (42. Sk.) No:2/1B 01960 Balgat/Ankara 

0(312) 285 98 72 
0(533) 264 71 03 

cankayasavunmasanatlari@hotmail.com

Akademik Spor Kulübü

Picture

Öveçlerde Kabil Caddesi’ndeki bu kulüpte yaş sınırı yok, Akademik Spor Kulübünün hem kurucusu hem de antrenörü olan Metin Öztürkalan 50 yaşında bile olsalar gelip başlayabilirler diyor. Metin Hoca federasyon onaylı olmayan kurslar konusunda çok dikkatli olunması gerektiğini önemle vurguluyor. Haftada üç gün antreman olan bu kursun ücreti aylık 150 lira. İsteyenlere de bireysel ders veriliyor.

akademikspormerkezi.com

Kabil Cad. (Eski 4. Cad.) No: 31/A Öveçler / Dikmen / Çankaya / Ankara

0312 478 13 81
0532 736 28 56

info@akademikspormerkezi.com

Bilkent Taekwondo Kursu

Picture

Bilkent Beden Eğitimi ve Spor Merkezi’nin bünyesinde Yurtlar Spor Salonu’nda yapılan kurs sadece Bilkent Üniversitesi öğrencilerine açık ve ücretsiz. Kursun antrenörü Nazım Yılmaz için daha önce önce taekwondo yapıp yapmamış olmanızın önemi yok. Nazım hoca isteyen herkesin yol alabileceğine inanıyor. Kurs pazartesi ve çarşamba olmak üzere haftada iki gün var.

w3.bilkent.edu.tr/bilkent/physical-education-and-sports-center/

0(312) 290 19 93

spor@bilkent.edu.tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.